Guvernele sarb si albanez au anuntat ca vizita premierului Edi Rama la Belgrad, prima a unui sef de Guvern albanez din ultimii 68 de ani, nu va fi anulata, dar au decis sa o amane cu trei saptamani, dupa incidentele produse in timpul unui meci de fotbal intre echipele celor doua tari, potrivit Mediafax.

Seful de Guvernului albanez si omologul sau sarb, Aleksandar Vucici, au discutat duminica la telefon si au convenit ca aceasta vizita nu va avea loc la 22 octombrie, data prevazuta initial, ci pe 10 noiembrie, au anuntat cele doua guverne.

"Cei doi premieri au apreciat ca incidentele produse pe stadionul din Belgrad in timpul meciului jucat de selectionatele nationale ale Serbiei si Albaniei au fost foarte neplacute", potrivit un comunicat al Guvernului sarb.

"Dezacordurile evidente (dintre cei doi lideri) se afla la originea acestui incident, insa nu trebuie ratam ocazia de a ne intalni si colabora pentru mentinerea stabilitatii regionale", a adaugat sursa citata.

Pregatita minutios, aceasta vizita risca sa fie compromisa de un incident produs marti in timpul unui meci de calificare pentru Euro-2016 intre Serbia si Albania, jucat la Belgrad.

Incidentul a izbucnit dupa ce o drona pe care era arborat drapelul cu o harta reprezentand "Marea Albanie" a survolat stadionul. Drona a provocat furia jucatorilor sarbi si a generat o incaierare generala pe teren, meciul fiind intrerupt in minutul 41, la scorul de 0-0.

Uniunea Europeana s-a declarat ulterior "dezamagita" de suspendarea meciului Serbia - Albania de la Belgrad si a subliniat ca politica nu ar trebui sa se faca la presiunea "provocarilor de pe stadioane".