Mari personalităţi ale cuturii române îşi dau întîlnire, in fiecare sâmbăta şi duminica de la ora 12, în intervalul 4 – 12 octombrie 2014, la Palatul Mogoşoaia. Patru actori de mare valore şi cu o specială apropiere de vers şi cinci muzicieni de mare talent propun publicului spectacole de neuitat in cadrul Festivalului Armonii Poetice.

Dorel Vişan, un artist cu o carieră excepţională se întâlneşte în primul regal de poezie şi muzică din cadrul Festivalului Armonii Poetice (sâmbătă 4 octombrie) cu unul dintre cei mai valoroşi flautişti– Ion Bogdan Ştefănescu, care va veni cu o armată de flaute, neuitându-şi celebrul flaut de aur.

A doua zi, puteti asista la un recital oferit de inegalabila actriţă Maia Morgenstern şi de singurul interpret de blues al României cu o carieră importantă şi în SUA - A. G. Weinberger.

Sâmbătă 11 octombrie, două artiste cu prezenţe scenice deosebite, Daniela Nane şi pianista Ioana Maria Lupaşcu vă vor oferi un spectacol de o sensibilitate aparte, iar festivalul se va încheia duminică 12 octombrie cu un recital Marin Sorescu, oferit de un actor fascinant - Virgil Ogăşanu. Acesta va colabora cu una dintre cele mai spectaculoase şi valoroase tinere formaţii româneşti – ineditul Duo Cello Jaya, alcătuit din violonceliştii Ella Bokor şi Mircea Marian.

Festivalul Armonii Poetice va mijloci patru întâlniri în care versurile unor poeţi ca: Blaga, Eminescu, Sorescu, Storin, Coşbuc sau Ana Blandiana se vor împleti cu armoniile imaginate de: Rahmaninov, Piazzolla, De Falla, Debussy sau Neil Young.

La toate cele patru spectacole, care vor începe la ora 12, intrarea este libera.

Festivalul Armonii poetice este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores” şi Radio România Cultural.