De ce e carnea de porc mai sanatoasa decat cea de curcan?Sfaturile nutritionistilor. Carnea de porc slaba are mai putine calorii decat pieptul de curcan, insa acesta e mai satios. Ambele sunt sanatoase daca nu sunt prajite. Carnea de iepure sau de strut sunt alternative "moderne". Desi hulita, carnea de porc bate curcanul si la gust, si la calorii, conditia este sa fie carne de porc slaba. Cardiacii ar trebui sa o consume insa cu moderatie, iar cei cu probleme renale si guta trebuie sa evite carnea de curcan. Ambele sortimente sunt sanatoase atat timp cat sunt gatite dietetic, fara prajire: la gratar (grill, fara foc), la cuptor sau prin sotare, si nu sunt garnisite cu cartofi sau alte fainoase (mamaliga, orez). O portie nu ar trebui sa depaseasca 100 de grame, "cam cat un pachet de carti", scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Urticaria, mai periculoasa decat pare. In forma cronica, tine ani de zile si merge mana-n mana cu anxietatea si depresia. 86% din europenii cu urticarie cronica prezinta tulburari emotionale, precum anxietate sau depresie, 84% simt impactul negativ asupra vietii sociale si 71% au intampina dificultati in viata de familie din cauza izolarii sociale autoimpuse, a starii de tristete continua, a lipsei de energie, dar si de somn, conform unui studiu al Jurnalului Britanic de Dermatologie. Urticaria este o eruptie cutanata insotita de o senzatie intensa de mancarime, mai rar de arsura. Leziunile variaza ca forma de la pete rosii plane la papule (ridicaturi) sau pustule (ridicaturi cu lichid clar sau purulent). Leziunile pot fi de dimensiuni mici, de cativa milimetri, sau pot acoperi arii mari, prin confluenta. De regula, suprafata cu urticare creste in urma scarpinatului, anuntaAdevarul.

Ce este vaginita bacteriana si cum o recunosti. Vaginita bacteriana este o infectie vaginala, caracterizata prin inflamarea valvelor si a colului uterin. Afla mai multe despre aceasta afectiune si cum o recunosti. Vaginita bacteriana poate afecta femeile de orice varsta, indiferent daca si-au inceput viata sexuala sau nu. Specialistii nu stiu, cu exactitate, ce provoaca aceasta boala, dar anumiti factori, precum sexul neptrotejat sau spalaturile vaginale dese, cres riscul aparitiei acestei infectii. In vagin traiesc numeroase bacterii "prietenoase" si "neprietenoase". Cele bune controleaza cresterea celor rele, iar cand are loc un dezechilibru al florei vaginale, apare vaginita bacteriana. In unele cazuri, boala dispare de la sine, dar cand simptomele persista, trebuie sa mergi la medic, pentru ca in lipsa tratamentului, pot aparea complicatii, informeazaUnica.ro.

Chirurg oncolog: "Durerile de san apar in boli putin grave. Cancerul mamar doare numai in faza terminala". Aproximativ una din zece femei acuza dureri moderate sau severe la nivelul sanului. Conf. univ. dr. Ion Daniel explica ce inseamna cu adevarat durerea la nivelul sanului si mai ales cand reprezinta un semnal de alarma. Durerile sunt adesea insotite de anxietate, tulburari afective si alte modificari emotionale si comportamentale. Durerea poate avea fara doar si poate si un impact major asupra calitatii vietii si activitatilor zilnice, precum munca, relatiile de familie sau viata sexuala, scrieDoctorulZilei.ro.

Un nou tratament impotriva acneei, sub forma unei spume antibiotice, testat cu succes. O spuma care contine o concentratie slaba de antibiotic ar putea fi folosita drept tratament pentru acnee, dupa ce un test clinic efectuat asupra a 150 de pacienti a dat rezultate promitatoare. Tratamentul este administrat prin aplicarea spumei pe piele si masarea usoara a acesteia, iar in urma testelelor efectuate asupra celor 150 de pacienti medicii au observat o reducere a numarului de cosuri cu circa 72%, pe o perioada de trei luni, potrivit dailymail.co.uk. Spuma contine o substanta antibiotica, minociclina, un medicament care este folosit de mult timp ca tratament pentru acnee, dar sub forma de pastile si cu efecte secundare majore, cum ar fi ameteli, greata si diaree, anuntaAdevarul.