VIDEO Elena Udrea a fost audiata doua ore la DNA, intr-un dosar in care primarul orasului Piatra-Neamt, Gheorghe Stefan "Pinalti", e urmarit penal

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 1 octombrie 2014, 19:26 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea
Foto: Agerpres
Elena Udrea a parasit sediul DNA la putin timp dupa ora 21:30, afirmand ca toate solicitarile venite de la primari sau presedinti de consilii judetene au urmat procedura legala. Udrea a venit la DNA insotita de un avocat.

"Toate solicitarile, ca erau de la Gheorghe Stefan sau ca erau de la oricare alt primar din tara sau presedinte de consiliu judetean, urmau procedura legala si cutuma", a afirmat Udrea, citata de Agerpres.

Ea a motivat ca s-a prezentat la o ora tarzie la DNA deoarece este in campanie electorala. "Sunt in campanie si am avut o zi plina si am dorit totusi sa vin foarte repede pentru ca inteleg ca dosarul trebuie inchis si atunci nu am vrut sa aman declaratia", a precizat Udrea.



Elena Udrea a ajuns miercuri seara, la putin timp dupa ora 19,00, la sediul DNA, unde a fost audiata in calitate de martor.

Potrivit primelor informatii, Elena Udrea ar fi fost audiata in dosarul in care primarul orasului Piatra-Neamt, Gheorghe Stefan "Pinalti", este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru folosire a influentei sau a autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

De asemenea, el este acuzat si de efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

Comunicatul DNA din 28 mai 2014, legat de dosarul lui Gheorghe Stefan:
  • In cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, incepand cu anul 2009, Gheorghe Stefan a administrat in fapt, SC Strong Montaj SA (fosta SC Tehnoutilaj SA), folosindu-se de interpusi, care au acceptat sa figureze formal ca asociati si administratori. SC Strong Montaj SA (fosta SC Tehnoutilaj SA) a incheiat si a executat contracte vizand realizarea unor lucrari cu diferiti clienti si a achizitionat, de la o serie de furnizori, bunuri si servicii. Altfel spus, SC Strong Montaj SA (fosta SC Tehnoutilaj SA) s-a interpus in schimb, a facut acte de comert, implicand circulatia banilor. Aceste operatiuni financiare ca acte de comert, in efectuarea carora s-a implicat Gheorghe Stefan, sunt incompatibile cu functia pe care o detinea, aceea de primar al municipiului Piatra Neamt si sunt menite sa-i aduca sume de bani necuvenite.
  • Pentru a-si asigura o parte din aceste sume (cele rezultate din contractele incheiate de SC Strong Montaj SA cu autoritatile contractante, comune din judetul Neamt: Tazlau, Gheraesti si Draganesti, care se bucurau de finantare din partea bugetului de stat conform HG 577/1997), Gheorghe Stefan, detinatorul unei functii de conducere in cadrul unui partid politic a folosit, in mod repetat, in perioada 2010-2012, influenta sa in relatia cu functionari publici din cadrul unor institutii.
  • Este de precizat ca necesarul de fonduri banesti de la bugetul de stat pentru finantarea lucrarilor de alimentare cu apa a comunelor, lucrari acceptate in programul prevazut in HG 577/1997 era evaluat anual de consiliile judetene, dupa consultarea autoritatilor contractante locale. Propunerea de finantare se trimitea Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) care comunica valoarea anuala a fondurilor alocate (de regula insuficiente pentru a acoperi necesarul).
  • Repartizarea pe comune a sumelor de la bugetul de stat se facea de catre consiliul judetean. Listele cu modul de distribuire a banilor, pentru fiecare autoritate publica locala contractanta se comunica apoi MDRT, iar dupa aprobarea listelor, se facea plata.
  • Pentru a controla modul de repartizare a banilor alocati de la bugetul de stat, Gheorghe Stefan a sustinut o anumita persoana sa ocupe functia de consilier personal al presedintelui Consiliului Judetean Neamt. In afara atributiilor de serviciu, acesteia i s-a permis sa completeze listele comunicate MDRT cu date indicate de Gheorghe Stefan.
  • In aceasta modalitate, Gheorghe Stefan a reusit, in mod repetat, in perioada 2010-2012, cu ocazia rectificarilor ori a alocarilor bugetare anuale, sa directioneze sume de bani, in special catre acele autoritati publice locale care aveau incheiate contracte cu asocieri din care facea parte chiar SC Strong Montaj SA.
  • Prin urmare, folosindu-se de influenta sa, legata de functia de conducere detinuta in cadrul unui partid, suspectul Gheorghe Stefan a asigurat finantarea lucrarilor executate de societatea comerciala care-i apartinea si pe care o administra in fapt.
Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ulterior ca primarul Gheorghe Stefan se afla sub control judiciar, precizand ca, in cazul in care inculpatul incalca obligatiile ce ii revin, masura controlului judiciar poate fi inlocuita cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

"Pinalti" s-a prezentat la DNA miercuri, unde i s-au adus la cunostinta acuzatiile. El nu a facut nicio declaratie la iesire.

Stefan este membru al Fundatiei Miscarea Populare s unul dintre principalii aliati ai Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale. El a demisionat in martie din functia de presedinte al PDL Neamt dar a ramas membru al partidului, pentru a nu isi pierde mandatul.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























9971 vizualizari

  • +15 (29 voturi)    
    La Multi Ani! (Miercuri, 1 octombrie 2014, 19:36)

    transalpinarum [utilizator]

    ... si sa fie primit!
    • +14 (22 voturi)    
      corectie (Miercuri, 1 octombrie 2014, 20:03)

      srpc [utilizator] i-a raspuns lui transalpinarum

      se spune "La multi ani... cu executare!"
      • -5 (17 voturi)    
        Doar martor si ajutor pentru DNA. Bravo ei! (Miercuri, 1 octombrie 2014, 22:02)

        Cristiann80 [utilizator] i-a raspuns lui srpc

        Mare scofala, agitatie nebuna pe la tv, pe stiri de parca Udrea a fost singurul martor de pe pamant si nici ca va mai fi altcineva!
        Deziluzie totala la cei care se tem de ea, haznelistii jubilau, prostimea postacista deja dadea comentarii anapoda, pe langa subiect facandu-se ca n-au inteles notiunea de martor si ca Udrea nu este vinovata cu absolut nimic. Si nici nu va fi vreodata deoarece ea n-a incalcat nicio lege. Iar ca ministru a fost corect si competent. Daca altii au gresit e strict treaba lor, Udrea a explicat la DNA cum functioneaza mecanismul asta intre primarii, CJ si minister. Doar atat, linisti-va, pe Udrea nimic n-o poate atinge deoarece n-a incalcat legile statului si atentie rivalilor, Udrea este cel mai onest politician, priviti averile lui Ponta, Iohannis si Macovei, apoi mai vorbim cine sunt semecherii tarii.
        • +2 (8 voturi)    
          doar martor (Joi, 2 octombrie 2014, 2:21)

          Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

          cand te cheama ca martor trebuie sa spui ce stii
          cand te cheama ca invinuit poti sa nu declari nimic
          asa ca intai te cheama ca martor, dai declaratie si apoi iti schimba incadrarea
    • -13 (33 voturi)    
      Mult zgomot pentru nimic... (Miercuri, 1 octombrie 2014, 20:04)

      EneMihai [utilizator] i-a raspuns lui transalpinarum

      Vreau sa vad senzationalul din aceasta stire ce se vrea de premiul Pulitzer! Ca martor poate fi chemat oricine iar asta nu inseamna ca el este obligat sa si vorbesca! Faptul ca Elena Udrea a venit la DNA singura, neinsotita de vreun avocat, arata cat se poate de limpede faptul ca n-are nimic de a face cu faptele savarsite de altcineva, chiar daca " Pinalti " este un sustinator declarat a acesteia...nu mai cautati cu orice pret sa iesiti in evidenta ca niste scribi de tabloide!!!
      • +11 (23 voturi)    
        acum se vede... (Miercuri, 1 octombrie 2014, 20:13)

        cinev@ [utilizator] i-a raspuns lui EneMihai

        cine sunt membri marcanti ai PMP-ul partidul ce se vrea a fi salvarea Romaniei, cel fara de pata,fara membri traseisti
        • -2 (16 voturi)    
          Sa fim corecti (Miercuri, 1 octombrie 2014, 20:49)

          Bazil [utilizator] i-a raspuns lui cinev@

          Nu sunt un fan al blondei, dar Pinalti a ramas membru PDL. El este membru al fundatiei MP (scrie in ultimul paragraf).
          • +6 (6 voturi)    
            Chiar asa, sa fim corecti (Miercuri, 1 octombrie 2014, 22:43)

            derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Bazil

            Pinalti este chiar cel care a facut-o pe Udrea deputat, organizator si sponsor principal al campaniei E.U. din 2012, cel in "parohia" caruia a candidat;

            si culmea coincidentei - desi am inteles ca d-na Udrea nu crede in coincidente - Pinalti era si partenerul de spaga al d-nului Cocos in dosarul Microsoft inca din 2008 - 2009.
      • +2 (4 voturi)    
        Ha.. ha.. (Joi, 2 octombrie 2014, 0:06)

        Andrei966 [utilizator] i-a raspuns lui EneMihai

        a venit cu avocat, scrie in primele randuri. Deci, are legatura cu ceva sau o intorci ca la Ploiesti.. ca ce daca a venit cu avocat??!! :)
  • +13 (37 voturi)    
    La puscarie.. (Miercuri, 1 octombrie 2014, 19:39)

    Alo? [utilizator]

    Sper sa ajunga madama asta la puscarie.
    • -4 (16 voturi)    
      sa nu fim naivi... (Miercuri, 1 octombrie 2014, 20:31)

      Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui Alo?

      Nu va ajunge la puscarie, cel putin in acest an.
      Chemarea la DNA in calitate de martor e o fumigena menita sa intareasca pozitia madamei.
      Sa nu creada cineva ca se va repeta povestea cu transformarea din martor in calitate de invinuit.
    • +2 (6 voturi)    
      Crestinesti ganduri ai (Miercuri, 1 octombrie 2014, 21:24)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui Alo?

      Sa ajunga la puscarie cei vinovati.
  • +18 (36 voturi)    
    uraaaa (Miercuri, 1 octombrie 2014, 19:41)

    xanti [utilizator]

    Incepe spectacolul,sa vezi acum balbaieli.
    Parca aud ca nu a facut nimic ca e doar martor la fel ca Ponta,acum se va vedea care pe care apara sau da in gat.
    Monica Macovei Presedinte.
  • +3 (15 voturi)    
    Ce a vazut? (Miercuri, 1 octombrie 2014, 19:42)

    Xerses [utilizator]

    Martor la ce?
  • +11 (35 voturi)    
    Daca vrea sa faca un bine tarii, (Miercuri, 1 octombrie 2014, 19:50)

    Alius [utilizator]

    ... sa se retraga din cursa prezidentiala.
    • +4 (16 voturi)    
      vezi Alius? (Miercuri, 1 octombrie 2014, 20:48)

      Blackhawk [utilizator] i-a raspuns lui Alius

      Cind spui si tu ceva rezonabil... nu ai feedback prea pozitiv. Cind o sa ajungi sa ai mai multe minusuri decit decit plusuri date de cititori, poti sa te consideri peste nivelul mediu de inteligenta si obiectivitate. :-)

      Pina atunci, esti inca... in marea masa. Cei multi, dar multi...
      Esti insa pe drumul cel bun, felicitari!
    • -14 (16 voturi)    
      Cimitirul vesel (Miercuri, 1 octombrie 2014, 20:55)

      EneMihai [utilizator] i-a raspuns lui Alius

      Poate neamul tau sa se retraga spre locuri fara intoarcere!
    • -5 (9 voturi)    
      Va e frica de o femeie? (Miercuri, 1 octombrie 2014, 21:25)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui Alius

      Rau ati ajuns
      • +1 (5 voturi)    
        Nu de o femeie (Joi, 2 octombrie 2014, 8:27)

        derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui ty

        de un membru al clanului Cocos-Petrache-Bittner, de un fost ministru care a "sponsorizat" infractori pe banii nostri pt. a fi propulsat de unul dintre ei in parlament.
        • 0 (0 voturi)    
          Minciunile uniunii inutile usl (Joi, 2 octombrie 2014, 21:23)

          ty [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

          Vezi ca a inceput campania Microsoft sa faca curatenei in ograda voastra.
    • -4 (4 voturi)    
      asa (Joi, 2 octombrie 2014, 9:58)

      Viorica Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui Alius

      si daca se retrage la ce va foloseste sau cui?

      Lasati sa voteze fiecare cu cine vrea.
    • +1 (3 voturi)    
      o vrea base acolo (Joi, 2 octombrie 2014, 10:42)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Alius

      sau ea il vrea PM. nu se stie care este ordinea, dar fata o sa se faca de rusine rau de tot
  • +18 (28 voturi)    
    Va dati seama... (Miercuri, 1 octombrie 2014, 19:53)

    lucadd [utilizator]

    Elena si poate in zilele urmatoare Victor Viorel -candidati la presedintie- audiati la DNA. Sper sa le tremure chilotii.
  • +5 (29 voturi)    
    sper sa nu intervina Base (Miercuri, 1 octombrie 2014, 20:04)

    xanti [utilizator]

    sa o apere pe pupaza ,ramane in istorie ca un mos obsedat de blonde nu ca un presedinte corect.
    Sper sa nu isi bata joc de toata lupta anticoruptie
    • +6 (26 voturi)    
      ..... crezi ..... (Miercuri, 1 octombrie 2014, 20:20)

      cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Crezi ca Presedintele Basescu va "interveni" pentru Udrea atunci cand n-a intervenit pentru fratele lui ? Tastam, tastam, dar mai si gandim.
      • -1 (11 voturi)    
        crezi? uita-te mai atent, e blonda (Miercuri, 1 octombrie 2014, 20:41)

        Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

        e binestiut ca nu prea gandesti cu...blondele.
      • +1 (15 voturi)    
        si cam ce crezi.... (Miercuri, 1 octombrie 2014, 20:52)

        Blackhawk [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

        ... ca putea face mai mult pentru fratele lui? Sa impuste toti martorii? I-a bagat deja pe toti in pirnaie... Poate sa impuste toti procurorii care ancheteaza? A pensionat citiva care deranjau...

        Gindim, gindim, dar mai folosim si capul...
        • -1 (3 voturi)    
          folosirea capului (Joi, 2 octombrie 2014, 10:00)

          Viorica Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui Blackhawk

          dvs nu va folositi capul . Citati A3 si nici macar nu dati sursa.
    • +2 (8 voturi)    
      flacara violet (Miercuri, 1 octombrie 2014, 20:36)

      Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Nici nu e nevoie sa intervina, este protejata de flacara violet.
      Am remercat culoarea rujului la intrarea la DNA.
    • +5 (13 voturi)    
      d-l PONTAfil (Miercuri, 1 octombrie 2014, 20:53)

      romania_curata [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      VEZI ca in gradina sef'tului MITOMAN este si Moliceanu, lingaul de serviciu si candidatul fara voturi, care IN MOD INTENTIONAT refuza si BALBAIE in a da un aviz pentru urmarirea PENALA a Abramburicii !!!
      Pui pariu ca mitomanul nu va fi presedinte nici macar cat predecesorul sau ''Mihaela dragostea mea!''????
  • +12 (20 voturi)    
    Justitia " basista" (Miercuri, 1 octombrie 2014, 20:17)

    Dana Bob [utilizator]

    A dracului e justitia asta basista!
    • +1 (5 voturi)    
      . (Miercuri, 1 octombrie 2014, 20:27)

      Alo? [utilizator] i-a raspuns lui Dana Bob

      Este doar martora.
  • +9 (15 voturi)    
    In orice tara normala (Miercuri, 1 octombrie 2014, 20:27)

    Kaladin [utilizator]

    si Ponta si Blonda ar trebui sa se retraga si sa-si dea demisia din toate functiile publice pe care le detin.
    Angajatii din sistemul public trebuie sa aiba o conduita exemplara si o educatie pe masura....si sa se comporte ca niste simpli angajati in slujba poporului nu ca niste stapani.

    oooppps, se intampla in Romania, unde hotii is apreciati, votati si sustinuti de plebeimea lacoma si flamanda, cei care se multumesc cu o barabula pe zi.
  • -1 (15 voturi)    
    hai Base! (Miercuri, 1 octombrie 2014, 20:54)

    Blackhawk [utilizator]

    Descatuseaza justitia si fa dreptate!
  • -2 (4 voturi)    
    manipulati, manipulati (Joi, 2 octombrie 2014, 9:56)

    Viorica Alexandru [utilizator]

    vreti sa dati de inteles ca Udrea ar fi cumva implicata in dosarele zilei.

    Pai daca nu va place, nu o votati, dar este jignitor sa incercati sa ne transmiteti ca o fi si o pati....fara sa o spuneti pe sleau si cu dovezi...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by