Reprezentanta oficiala a BMW in Romania vinde masini avariate si reparate drept avand istoric de service curat. Experienta traumatizanta pentru un client al reprezentantei oficiale a BMW in Romania: dupa ce a cumparat un autoturism BMW, la un an, in urma unei interventii in service-ul Automobile Bavaria Otopeni, clientul a constatat ca masina fusese avariata inainte sa-i fie vanduta. Stupefiat, a cerut explicatii. Reprezentanta a recunoscut ca masina avusese vicii si ca nu l-a instiintat pe client la cumparare, si s-a oferit sa comercializeze acestuia un alt automobil, clasa superioara, Seria 5, retinand banii cheltuiti deja pentru primul si oferindu-i si un "avantaj client", un fel de "scuze" pentru neplaceri. Cand, dupa doi ani, a vrut sa cesioneze leasingul, clientului i s-a cerut o verificare la un service autorizat Automobile Bavaria - coincidenta a facut sa fie tot cel din Otopeni. Unde a descoperit ca si a doua masina prezenta urme de revopsire pentru "aripi spate, capota portbagaj, bara spate si bara fata". In continuare, povestea detaliata a halucinantei experiente, scrieEconomica.net.

BUSINESS REPORTFoto: Colaj foto

Mai multe sanse pentru antreprenoriat prin finantarea participativa. Crowdfunding-ul este o metoda alternativa emergenta de finantare care ofera micilor intreprinzatori oportunitatea de a apela direct la comunitatea din care fac parte, prin resurse online, pentru a atrage fondurile financiare necesare realizarii unui proiect. Un concept care promoveaza antreprenoriatul si care ofera solutia succesului afacerii celor care nu au acces la capital prin mijloace "traditionale", crowdfunding-ul a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare rapida atat in SUA, cat si in Europa, avand avantajul ca este o metoda accesibila oricui, care sprijina nu numai inovatia, ci si cresterea economica, anuntaCapital.ro.

Ajutorul de stat pentru consumatorii de gaze, gata pana la finele anului. Conducerea Ministerului Economiei spera ca, pana la finele anului, sa fie gata schema de ajutor de stat pentru marii consumatori de gaze, a declarat, ieri, intr-o conferinta, secretarul de stat Maricel Popa. Domnia sa a explicat: "In iunie, am constituit un grup de lucru impreuna cu Consiliul Concurentei, Ministerul Finantelor si Departamentul pentru Energie ca sa gasim solutii sa ajutam si marii consumatori de gaze. Avem deja 3-4 variante de lucru si speram sa finalizam schema pana la finalul anului". Oficialul ministerului a subliniat ca aceasta va trebui sa fie avizata de Comisia Europeana. La inceputul verii, Iulian Iancu, presedintele Comisiei de Industrii a Camerei Deputatilor, a anuntat ca industria din tara noastra ar putea obtine discounturi de la furnizorii de gaze daca se aproba legea consumatorilor intreruptibili (n.r. livrarea gazelor le poate fi oprita oricand este nevoie pentru alimentarea cu gaze a populatiei si institutiilor publice), informeazaBursa.ro.

Salariile in sectorul public si situatia pe judete: administratie, sanatate, educatie. Institutul National de Statistica a dat publicitatii o serie cuprinzatoare de date referitoare la costul fortei de munca pe anul trecut. Dintre aspectele prezentate, am selectat si am pus in context situatiile din administratia publica si cele in profil teritorial, pe care le-am considerat ca fiind de interes deosebit pentru publicul larg. Numarul mediu al salariatilor a fost anul trecut de 4.443,6 mii persoane cu doar 0,7 mii in plus fata de anul precedent. In schimb, la finalul lui 2013, cresterea era perceptibila, fiind consemnate (din motive sezoniere) 4.801,1 mii persoane (cu 23,9 mii mai mult fata de finele lui 2012, adica o jumatate de procent in plus), scrieCursdeguvernare.ro.

Ce schimbari aduce 1 octombrie in economie: gaze mai ieftine pentru firme, reducerea CAS si penalitati la taxele locale. Pretul gazelor ar fi trebuit sa scada cu 1-2% de la 1 octombrie pentru populatie, insa din cauza majorarii tarifelor de inmagazinare nu se va putea opera aceasta reducere. In schimb, gazele se vor ieftini in medie cu 3,5% pentru micile firme care se alimenteaza in sistem reglementat. Informatiile au fost prezentate ieri de catre Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), anuntaAdevarul.

Portretul proprietarului roman de Rolls-Royce. Scoate 500.000 de euro din buzunar si vrea statueta iluminata pe capota. Putini sunt cei care isi permit sa plateasca 300.000 de euro pe o masina, atat cat costa in medie un Rolls-Royce. In functie de dotarile dorite, pretul autoturismului poate ajunge insa chiar si la 500.000 de euro. Odata ce ajung sa aiba in garaj o bijuterie britanica, unii dintre proprietarii romani vor sa se asigure ca achizitiile lor vor fi observate asa ca aleg sa le personalizeze. Personalizarea masinilor de lux nu reprezinta o problema pentru cei de la service-ul Rolls-Royce din cadrul Automobile Bavaria, singurul de profil din sud-estul Europei, spune Silviu Stroe - directorul acestuia. Asa a ajuns la el un proprietar sa ceara, spre exemplu, o statueta iluminata pentru masina sa de lux, informeazaGandul.

Miliardarul Comanescu s-a facut "baiat destept" in energie. Socheaza piata cu contracte pe un deceniu. Omul de afaceri Gabriel Comanescu si-a trecut in portofoliul sau o companie care se ocupa cu trading-ul de energie electrica. Este prima afacere din acest domeniu pe care Comanescu o face. Pana acum, omul de afaceri constantean a activat in domeniul forajului si explorarilor marine dupa hidrocarburi, productiei de utilaj pentru industria petroliera , turismului si imobiliarelor. Compania UGM Energy Trading a fost inregistrata in luna ianuarie a acestui an, iar ultima declaratie la Fisc dateaza din iulie. Firma are un capital social de 900.000 de lei si mai multi actionari persoane fizice si juridice, scrieEconomica.net.