Deputatul Ovidiu Raetchi a parasit grupul parlamentar al PC-PLR, devenind membru al grupului PNL, in timp ce deputatul Ion Scheau a demisionat din PSD si va activa in grupul PDL, anunta Mediafax.

"Va dau citire cererii deputatului Scheau Ioan, ales in circumscriptia nr 2 Arad, colegiul uninominal numarul 3, care a demisionat din calitatea de membru PSD si va activa ca deputat in grupului PDL", a anuntat, in plen, vicepresedintele Camerei Deputatilor Viorel Hrebenciuc, adaugand: "Ati facut o achizitie mare".

Scheau a fost ales deputat intr-un colegiu uninominal din Arad, din partea PPDD. Din mai pana in octombrie 2013 a activat ca independent, iar din octombrie 2013 a fost membru al PSD.

Deputatul Ovidiu Raetchi a fost exclus din PC, printr-o decizie luata de Biroul Executiv Central al formatiunii in 23 septembrie, pe motiv ca acesta s-a situat in afara politicii partidului, sustinand candidatura lui Klaus Iohannis la prezidentiale.

Ovidiu Raetchi unul dintre apropiatii lui Dan Voiculescu caruia i-a condus campaniile electorale din 2008 si 2012.

Vicepresedintele PC Codrin Scutaru a precizat la acel moment ca motivatia excluderii lui Ovidiu Raetchi este ca acesta a avut pozitii publice privind sustinerea candidatului PNL, Klaus Iohannis, dupa ce l-a sustinut pe Crin Antonescu.

"PC a sustinut consecvent candidatura lui Victor Ponta, suntem in alianta cu PSD, UNPR si nu putem avea pozitii publice care deviaza de la politica partidului. Ovidiu Raetchi l-a sustinut ba pe Crin Antonescu, acum a scris pe blog ca il sustine pe Iohannis. Nu putem tolera la nivel de partid acest lucru", a spus Scutaru.