Premierul Victor Ponta a declarat marti seara ca nu a detinut niciodata nicio functie publica din care sa aiba vreo legatura cu achizitiile, la intrebarile ziaristilor legate de aparitia numelui sau in dosarul Microsoft, dupa care, vizibil agasat de intrebarile unui reporter, a vrut sa plece de la declaratii, la finalul sedintei CSAT.

Primul ministru s-a oprit pentru o declaratie, la iesirea de la Palatul Cotroceni, dar presa era mai degraba interesata de aparitia numelui sau in cazul Microsoft.

"Oricine ma intreaba de la Parchet ma duc si spun. Nu am avut niciodata o pozitie publica din care sa fi avut vreo legatura cu contracte (...) Nu am avut niciodata nicio functie din care sa am vreo legatura cu achizitii", a spus primul ministru.

El a fost intrebat cum comenteaza informatia potrivit careia Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens.

"Nu cunosc", a raspuns Ponta, care a fost seful TSD, la acea epoca, mentionand insa ca "TSD nu a fost niciodata personalitate juridica".

Un ziarist DIGI24 l-a intrebat daca a discutat vreodata cu Claudiu Florica, personaj central in acest dosar. "Niciodata nu a vorbit nimeni cu mine despre acest subiect pentru ca nu aveam atributii", a raspuns Ponta.

Jurnalistul a incercat sa adreseze o noua intrebare. "Ne dai voie si noua, ca stiu ca tu ai o sarcina", a replicat, agasat, Victor Ponta.

In acel moment, premierul le-a spus ziaristilor: "Daca nu va intereseaza..." si a plecat spre masina care il astepta. Cand a ajuns la masina, a revenit insa in mijlocul ziaristilor pentru a le spune acestora ca in sedinta CSAT nu s-a discutat despre numirea unui alt director la SIE.

A urmat insa o noua intrebare lagata de dosarul Microsoft.

"Sunt convins ca toate controalele pe care Corpul de Control le-a facut in urma cu 12 ani le gasiti la guvern", a raspuns Ponta, dupa cere s-a urcat in masina.