Gheorghe Funar si-a depus candidatura la Presedintie in calitate de independent marti seara, la Biroul Electoral Central (BEC), anunta Agerpres.

Funar a spus ca a depus o lista cu 239.000 de semnaturi si ca singura sansa pe care o are poporul roman pentru a pune capat "dictaturii partidelor politice" impotriva neamului romanesc, pentru a salva tara, a asigura un viitor fericit romanilor si a reunifica statul este sa il voteze.

"Am pregatit impreuna cu doctorul Constantin Cojocaru, Constitutia cetatenilor, in ipoteza in care romanii ma aleg presedinte urmeaza foarte rapid ca dupa alegeri sa fie supusa unui referendum national si sa schimbam radical si in bine viata politica romaneasca, respectiv sa punem capat dictaturii partidelor politice impotriva poporului roman, tara va fi condusa de poporul roman care decide prin referendumuri nationale ce este bine sa facem in Romania si pentru neamul nostru, iar Parlamentul, presedintele si Guvernul vor crea cadrul legal si vor aplica ceea ce a decis poporul roman prin referendum national", a declarat Funar.

In alta ordine de idei, el a spus ca dintre toti candidatii el este singurul economist. "Ungurii revendica deocamdata trei judete romanesti, dar practic revendica intreg Ardealul si suntem la un pas sa pierdem Ardealul. Alegandu-ma romanii presedinte, ii asigur ca vom avea liniste si in Ardeal si vom reunifica patria, poporul roman va trai intr-o singura tara", a adaugat Gheorghe Funar.