Vicepremierul Liviu Dragnea a fost intrebat, marti, ce parere are despre marturisirea facuta de jurnalistul Robert Turcescu, el raspunzand: "Singura mea intrebare este cati o sa se mai elibereze in perioada urmatoare".

"Singura mea intrebare este cati o sa se mai elibereze in perioada urmatoare. Nu stiu de ce a facut-o acum, de ce a facut inainte, habar nu am, cert este ca am vazut la acel post de televiziune foarte multi oameni care dadeau verdicte, care faceau judecati de valoare, care acuzau foarte multi oameni, care vorbeau de moralitate si de morala si care s-au dovedit in timp ca ascundeau foarte multe lucruri", a afirmat Dragnea, transmite Mediafax.

El a spus ca nu are legatura cu postul respectiv.

"Sa vedem cine se mai elibereaza in continuare si din presa, daca tot a inceput sezonul de eliberari", a spus Dragnea.

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat marti ca Parchetul instantei supreme evalueaza situatia in cazul lui Robert Turcescu, dupa ce acesta a dezvaluit ca a fost ofiter acoperit, si ca va comunica daca va fi luata o decizie privind o eventuala ancheta pentru o infractiune.

Duminica, jurnalistul Robert Turcescu a dezvaluit pe blogul sau ca a fost locotenent colonel sub acoperire. Postarea intitulata "Marturise si spovedanie" a fost insotita de copii ale unui livret militar cu fotografia sa si doua state de plata. Pe livretul militar apare stampila MApN - UM 02515.

"Da, am fost lt -colonel sub acoperire. Public mai jos cateva dintre statele de plata, cu sumele de bani pe care le-am primit", a scris Turcescu pe blogul personal. "Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. Refuz sa fiu Iuda in fata lui Christos, chiar daca astazi, celor ce vor citi si vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se intampla. Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sunt pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor", a scris acesta.

Duminica seara, intr-o emisiune la postul B1 TV, el a confirmat ca documentele sunt reale, fara a spune al carei institutii ar fi fost ofiter acoperit. Turcescu a spus ca este dispus oricand va fi chemat in fata judecatorului sa spuna tot ceea ce stie despre aceste documente. Robert Turcescu a anuntat totodata ca se retrage din presa.

MApN a precizat luni ca nu face niciun fel de comentariu legat de cazul jurnalistului Robert Turcescu, ministerul precizand ca aplica legile tarii si ca, daca se vor constata nereguli, alte institutii ale statului sunt abilitate sa se pronunte.

"In legatura cu informatiile referitoare la Robert Turcescu, aparute in spatiul public in ultimele zile, facem urmatoarele precizari: Ministerul Apararii Nationale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect. MApN aplica legile tarii si considera ca dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei Romaniei nu sunt benefice. Daca se vor constata nereguli, alte institutii ale statului sunt abilitate sa se pronunte", se arata intr-un comunicat al MApN.

Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu declara, luni, ca Robert Turcescu face "o mascarada", el precizand ca livretul militar atesta calitatea de cadru militar in rezerva, si nu activ, iar cadrele in rezerva nu primesc solda decat pentru perioadele de concentare pentru pregatire militara.

El a mentionat ca in cazul ofiterilor in rezerva acestia "primesc solda doar in situatia in care sunt concentrati pentru activitati de pregatire militara, si numai pentru perioada respectiva".

In anul 2012, Ministerul Apararii Nationale a confirmat ca jurnalistul Robert Turcescu primise gradul de locotenent-colonel. Turcescu aparea pe o lista impreuna cu politicieni, fosti ministri, primari, presedinti, alti jurnalisti. Atunci, Robert Turcescu, a sustinut, intr-o scrisoare adresata MApN, ca pentru el acest lucru reprezinta o ¬regretabila eroare¬ si solicita de urgenta ¬indreptarea acestei situatii prin revenirea la starea de fapt: cetatean roman care nu si-a satisfacut stagiul militar si, prin urmare, nu poate apartine corpului ofiteresc al Armatei Romane¬. Robert Turcescu spunea, ca in situatia in care nu i se va anula gradul primit ¬in mod accidental¬, va ¬actiona in judecata MApN pentru prejudicii grave de imagine si tragerea la raspundere a celor care se fac vinovati de acest lucru".

MApN a dat publicitatii in august 2012 o lista cu cei carora le-au fost acordate grade militare in perioada 2010-2012 si pentru care s-au inregistrat nereguli, in care apareau inclusiv politicieni, sportivi renumiti si in care se regasea si numele lui Robert Turcescu. Ulterior, ministerul a retras toate aceste grade acordate cu nereguli.