Secret Service ia in considerare posibilitatea de a verifica turistii si alti vizitatori inainte de a intra in zonele publice din fata Casei Albe, ca raspuns la episodul de vineri in care un barbat cu un cutit a reusit sa patrunda in incinta Casei Albe, relateaza New York Times, potrivit Mediafax.

In cadrul acestui proces, Secret Service va instala cateva puncte de control in apropiere de Casa Alba, au declarat oficialii. Procesul de verificare se va limita probabil la controlul gentilor si nu va include masurile luate in aeroporturi de Administratia pentru Securitatea Transporturilor, care includ detectoare de metal si scanare corporala.

Aceasta verificare le va permite, de asemenea, agentilor Secret Service sa interactioneze cu vizitatorii si sa incerce astfel sa identifice persoanele care ar putea ridica probleme, au declarat oficialii.

Ei au declarat insa ca nu se stie cat de repede vor fi implementate aceste masuri. Schimbarile in ceea ce priveste securitatea in jurul Casei Albe sunt deseori complicate pentru ca Secret Service trebuie sa isi coordoneze eforturile si cu alte institutii, care nu vor sa restrictioneze accesul la una dintre cele mai populare atractii turistice din Washington sau sa o transforme in zona militarizata.

Secret Service a anuntat sambata ca directorul sau, Julia A. Pierson, a ordonat o revizuire interna a procedurilor de securitate la Casa Alba si a modului in care a fost tratat incidentul de securitate. Potrivit oficialilor, una dintre principalele intrebari a fost de ce ofiterii de la fata locului nu au mobilizat caini de atac antrenati special pentru a opri intrusi. Totodata, s-a pus intrebarea de ce gardianul de la usa principala a Casei Albe nu a urmat procedura si nu a incuiat usa imediat ce a fost semnalata alarma ca cineva a sarit gardul.