Romania ineficienta: Desi cheltuieste cel mai mult din UE pe investitii, are cea mai slaba infrastructura. Romania a avut cea mai mare alocare de cheltuieli pentru investitii ca procent din PIB si ca procent din total venituri bugetare dintre toate tarile UE in perioada 2002-2013. Cu toate acestea, rezultatele au fost modeste, Romania avand inca cea mai slaba infrastructura din UE, se arata in raportul anual al Consiliului Fiscal, potivit Capital.

Business reportFoto: Colaj foto

Cum a dat Gazprom tarcoale Romaniei. De-a lungul anilor, Rusia si-a dorit preluarea Petrom, Romgaz si Distrigaz Sud, insa aceste planuri au esuat. Romania a inceput sa importe gaze naturale din Rusia in 1980. Gigantul rus Gazprom a dat permanent tarcoale Romaniei, iar in ultimul deceniu rusii au incercat fie preluarea Petrom, fie cumpararea Romgaz, fie achizitia uneia dintre distributiile de gaze privatizate de statul roman, insa de fiecare data a pierdut in fata altor competitori. O analiza Adevarul.

Reducerea CAS nu va crea mai multe locuri de munca. Oamenii de afaceri spun ca o scadere a contributiilor sociale cu 5 puncte e nesemnificativa. Pentru stimularea angajarilor, ei au nevoie de eradicarea coruptiei, stabilitatea economiei si a sistemului legislativ. Aceasta masura de reducere a taxarii pe munca le va lasa firmelor mai multi bani in conturi, insa nu va atinge scopul guvernului de a creste numarul locurilor de munca sau de a scoate la lumina angajatii la negru, comenteaza EVZ.

Guvernul vrea sa oblige prin lege proprietarii de apartamente sa aleaga intre centrala si caldura de la CET. Planul national de actiune in domeniul eficientei energetice prevede ca, in scurt timp, asociatiile de proprietari de la bloc vor trebui sa opteze, prin lege, intre centralele individuale de apartament si sistemul centralizat de termoficare. Ambele, in acelasi bloc, nu vor mai fi posibile. Legea ar putea sa se aplice doar imobilelor ce urmeaza a primi autorizatie de constructie dupa adoptarea ei, scrie Economica.net.

Relatia dintre pensii si salarii in Romania ultimilor 7 ani. Subvetionarea sistemului ¬ peste 2% din PIB. Solutia. Majorarea semnificativa si anticipata a pensiilor la finele anului 2008, cand se miza pe continuarea perioadei de crestere economica robusta de dupa anul 2000, a dus la dezechilibrarea si compensarea de la bugetul de stat pe termen lung a bugetului asigurarilor sociale. O analiza Curs de guvernare.

Cu ce se alege Romania de pe urma Euro 2020. Patru meciuri din turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 se vor disputa la Bucuresti. Pana atunci, trebuie sa construim insa o autostrada care sa duca la granita cu Ungaria si o noua linie de metrou, sa modificam mijloacele de transport in comun si sa modernizam Arena Nationala, noteaza Gandul.

Iasi-Ungheni functioneaza doar electoral. Iurie Leanca a venit sambata la Bucuresti pentru a participa la mega-lansarea candidaturii la presedintie a prietenului sau Victor Ponta. "Noi ne legam sperantele de viitorul presedinte al Romaniei, Victor Ponta, un om care se lanseaza in proiecte cand stie ca le poate duce la indeplinire". Aceasta trasatura a prim-ministrului de la Bucuresti este o noutate pentru romani, care nu ar putea identifica nici sa vrea un proiect "dus la indeplinire" de Guvernul Ponta. Un esec major risca sa devina si proiectul gazoductului Iasi-Ungheni, scrie Romania Libera.

Peste 9 miliarde de euro au plecat din banci spre alte tari. Bancherii pun in loc banii romanilor. In perioada de cinci ani de la inceputul crizei financiare si pana la jumatatea lui 2014, sumele venite de la grupurile bancare straine catre subsidiarele lor din Romania au scazut cu 9,1 miliarde de euro de 22,1 miliarde euro la finele lui 2008 la doar 13 miliarde de euro in iunie 2014. Continuarea pe Economica.net.

Cat dureaza sa-ti iei un bilet de tren de pe mobil prin site-ul CFR Calatori. Surprizele nu se termina insa dupa ce ai platit. Incurcaturi pe banda rulanta la CFR Calatori. Peste 7000 de pasageri circula in fiecare an la alta clasa decat cea pentru care au platit sau pur si simplu nu-si mai gasesc locul in tren. Este statistica oficiala a companiei, care spune insa ca returneaza diferenta de bani celor care o cer. Dar nu este singura problema a pasagerilor: rezervarea online a biletelor este complicata si se face foarte greu de pe mobil, potrivit StirileProTv.ro.

Cele mai inspirate si cele mai nefericite rebrandinguri. Daca schimbarile de denumire, modificarile de logouri ori repozitionarile se dovedesc a fi benefice pentru cele mai multe marci, sunt si cazuri in care astfel de decizii se traduc in pierderi cu multe zerouri. In 13 septembrie 2014, Romtelecom si Cosmote au incetat sa mai existe. Doua dintre cele mai importante marci autohtone au fost inlocuite cu (deocamdata) impersonalul Telekom. O campanie ce ar urma sa coste in total circa 15 milioane de euro ar trebui sa-i familiarizeze pe romani cu noul nume, noteaza Capital.

"Mall-ul corporatistilor", deschis in urma cu mai putin de un an, ar fi scos la vanzare. Compania austriaca Raiffeisen evolution negociaza vanzarea centrului comercial Promenada, investitie de 130 de milioane de euro, deschis in urma cu mai putin un an in zona Floreasca din Bucuresti, au declarat pentru Mediafax surse din piata imobiliara, scrie Gandul.