Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a spus, duminica, la 20 de ani de la infiintarea Episcopiei Covasnei si Harghitei, ca "identitatea romaneasca" din cele doua judete trebuie sprijinita "mai bine si cu mai multa forta si intelepciune" intrucat romanii de aici au drepturi si trebuie respectati.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a participat, duminica, alaturi de ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, si de numerosi credinciosi, la Liturghia Arhiereasca oficiata in Catedrala Episcopala din Miercurea Ciuc de catre IPS Ioan Selejan si un sobor de preoti, cu prilejul implinirii a 20 de ani de la infiintarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei si Harghitei si de la intronizarea IPS Ioan in scaunul arhieresc, fiind primul episcop pe care l-au avut ortodocsii din cele doua judete, transmite Mediafax.

Titus Corlatean a afirmat ca "identitatea romaneasca" din Harghita si Covasna trebuie sprijinita "mai bine si cu mai multa forta si intelepciune", intrucat romanii din cele doua judete au drepturi si trebuie respectati, fiind cetatenii "tarii Mama - Romania", care "trebuie sa ramana in continuare unitara, trebuie sa ramana stabila, cu pace si intelegere".

"Este nevoie sa sprijinim identitatea romaneasca mai bine si cu mai multa forta si intelepciune. Pentru ca romanii de aici, din Covasna si Harghita, au si ei drepturi, si ei trebuie respectati, si ei fac parte din tara noastra Mama - Romania, care trebuie sa ramana in continuare unitara, trebuie sa ramana stabila, cu pace si intelegere", a spus Corlatean.

La randul sau, ministrul Apararii, Mircea Dusa, a spus ca in cele doua decenii de pastorire IPS Ioan Selejan a infiintat parohii in toate localitatile din cele doua judete, a construit biserici si a recladit bisericile distruse in urma cu 40-45 ani, fiind, totodata, "un om de mare valoare, de echilibru", care a indemnat la buna intelegere intre locuitorii celor doua judete, indiferent de etnie.

"Acum 20 ani, o mana de romani, de intelectuali, de fosti primari, de romani adevarati, bateau la portile Partiarhiei si Guvernului pentru a li se indeplini o dorinta, infiintarea Episcopiei de Covasna si Harghita. Si aceasta dorinta s-a implinit si a fost mare bucurie", a reamintit Mircea Dusa.