Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy, care si-a anuntat recent revenirea pe scena politica, prin candidatura la presedintia partidului sau de centru-dreapta UMP (Uniunea pentru o Miscare Populara), a declarat duminica, intr-un interviu, ca vrea sa schimbe numele formatiunii, dar nu si sediul acesteia, relateaza Le Monde.

La doua zile dupa ce si-a anuntat oficial, pe pagina sa de Facebook, intentia de a reveni in politica si de a "candida la presedintia formatiunii sale politice", evitand atent sa ii pronunte numele, fostul sef de stat continua sa-si dezvaluie strategia cu privire la recastigarea sefiei partidului.

El a afirmat ca doreste sa transforme UMP din forma sa actuala si sa "schimbe numele partidului". Dar in niciun caz, a dat el asigurari, nu se va renunta la sediile formatiunii politice, explicand ca "nu le vom vinde in plina criza imobiliara".

Fostul presedinte francez vrea sa "infiinteze o noua structura, sa instaleze o noua generatie de oameni si sa reatraga aderenti si donatori pentru a redresa finantele partidului. Pe scurt, sa-si "puna familia politica la treaba" si sa-si impiedice adeversarii, Alain Juppe si Francois Fillon, sa se impuna in locul sau la sefia partidului. "Daca reusesc sa cladesc aceasta noua formatiune, ei (Juppe si Fillon) nu ma pot ajunge", a sustinut Sarkozy.

Alegerile pentru conducerea UMP, partid aflat in plina deruta, fiind afectat de un vast scandal cu facturi false si cheltuieli exorbitante, sunt programate la finalul lunii noiembrie.