Generalul american Philip Breedlove, comandantul fortelor aliate din Europa, a declarat sambata, in cursul unei reuniuni a NATO la Vilnius, ca trupele ruse sunt "in continuare pe teritoriul Ucrainei", transmite AFP.

"In ceea ce priveste fortele armate ruse din teren, da, acestea sunt in continuare in interiorul Ucrainei", a declarat presei generalul Breedlove, fara a oferi informatii suplimentare cu privire la numarul acestora.

Generalul american a afirmat ca armistitiul incheiat pe 5 septembrie intre separatisti si fortele Kievului "exista doar pe hartie" si ca "ceea ce se petrece pe teren este cu totul alta poveste". "Dar speram ca aceasta situatie se va schimba", a adaugat el.

"Fluxul neincetat al fortelor ruse si al fortelor pro-ruse peste frontiera, du-te vino-ul lor, face practic imposibila estimarea numarului lor", a declarat Breedlove intr-o conferinta de presa la Vilnius.

In cursul unei reuniuni de doua zile, sefii de stat major apartinand celor 28 de state membre NATO au discutat despre securitatea regionala si despre relatiile lor cu Rusia, in timp ce o noua incetare a focului era semnata la Minsk intre separatisti si Kiev.

Generalul Breedlove si-a exprimat astfel speranta ca memorandumul de pace semnat sambata in capitala belarusa va avea rezultate pozitive.