Arhiepiscopia Bucurestilor vrea sa construiasca o biserica pe Platoul Bucegi, in parcul Natural Bucegi, pe un teren de 3000 mp dat in folosinta gratuita de Consiliul Local Busteni. Imediat ce pe internet a aparut vestea ca in rezervatia naturala va aparea o biserica, a fost creata o petitie online impotriva construirii lacasului de cult, petitie ce a fost semnata in patru zile de peste 12.000 de persoane.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intr-un comunicat de presa publicat pe basilica.ro, Arhiepiscopia Bucurestilor explica formalitatile pe care le face pentru construirea lacasului de cult.

"In ceea ce priveste biserica din zid care va fi construita pe Platoul Bucegi, pana in prezent au fost obtinute terenul in folosinta gratuita in suprafata de 3000 mp din partea Consiliului local al orasului Busteni prin hotararea nr. 3341/2012 si avizul favorabil de construire a noului locas de cult nr. 3/martie 2014 din partea Consiliului Stiintific al Parcului Natural Bucegi. De asemenea, s-a intocmit Planul Urbanistic Zonal (PUZ), care a fost inaintat spre aprobare Consiliului Judetean Prahova. Dupa aprobarea PUZ -ului, va fi realizat proiectul pentru autorizarea viitorului locas de cult si va fi intocmita documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de construire, conform legislatiei in vigoare. Abia atunci Arhiepiscopia Bucurestilor va incepe construirea bisericii de pe Platoul Bucegi", se arata in comunicatul de presa.

De ce doreste Biserica sa ridice un lacas de cult intr-o arie protejata, explica chiar parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriahiei BOR , citat de totb.ro: "Au cerut-o turistii, este o necesitate. Dupa cum stiti, acolo exista si crucea de pe Caraiman, crucea situata la cea mai mare inaltime din Romania, asa ca unii turisti simt nevoia de a avea un loc unde sa se roage, sa aprinda o lumanare", a spus acesta.

Pe langa petia online impotriva construirii bisericii pe platoul Bucegi, semnata de peste 12.000 de persoane, a aparut si o pagina de facebook - Spune NU construirii noii biserici in Parcul Natural Bucegi - unde au fost publicate mai multe imagini care simuleaza cum se va umple zona de masini dupa aparitia bisericii.

"Dumnezeul vostru e destul de sus, in Ceruri. Un edificiu dedicat lui asa de sus, in Bucegi, nu face decat sa stirbeasca una din cele mai frumoase creatii pe care voi i le atribuiti", "Daca tot merg la munte sa ma bucur de natura si de liniste, consider ca nu e nevoie sa strice cineva asta. Biserici sunt destule, dar linistea si frumusetea muntilor nu o gasesti oriunde", "Nu doresc o biserica sau manastire in Parcul Natural Bucegi. Sunt destule si ar fi bine sa le intretineti pe cele deja existente", "Avem in tara aceasta mai multe biserici decat scoli, biserica nu plateste taxe si impozite statutului, beneficiaza de bani de la buget iar preotii sunt in Parlamentul Romaniei si voteaza legile tarii. Chiar nimeni nu sesizeaza ridicolul ? Biserica nu mai are nimic cu Bunul Dumnezeu si credinta in el, este pur si simplu un business sub acoperire, cu intelegerea tacita a politicienilor", sunt doar cateva dintre comentariile celor care au semnat petitia online impotriva construirii bisericii.