Filmul Toto și surorile lui de Alexander Nanau va avea premiera internațională în cadrul secţiunii competiționale Nuev@s Director@s a celei de-a 62-a ediții a Festivalului de Film de la San Sebastian (19-27 septembrie), ediție la care actorul Vlad Ivanov va participa în calitate de membru al juriul Secțiunii Oficiale. Lungmetrajul produs de Strada Film, HBO Europe și Alexander Nanau Production este un documentar observațional filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din București și spune povestea a trei frați (Totonel, Ana și Andreea) nevoiți să se împace cu lipsa mamei și să se maturizeze înainte de vreme. Filmul prezintă copilăria atipică a celor trei și încercările lor de a înlătura obstacolele din drumul către o viață mai bună. Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Madrid, regizorul Alexander Nanau și producătorul Bianca Oana prezintă filmul în cadrul evenimentului cinematografic.

Filmul românesc nu va lipsi nici din cadrul secțiunii tematice Eastern Promises, o selecție de lungmetraje produse după anul 2000 în țările din fostul bloc comunist din Europa de Est și care cuprinde șase dintre cele mai remarcate titluri ale cinematografiei românești actuale: Moartea domnului Lăzărescu de Cristi Puiu (2005), A fost sau n-a fost? de Corneliu Porumboiu (2007), California Dreamin’(nesfârșit) de Cristian Nemescu (2007), Podul de flori de Thomas Ciulei (2008), Morgen, de Marian Crișan (2010), După dealuri de Cristian Mungiu (2013).

Cu această ocazie, Institutul Cultural Român de la Madrid sprijină participarea regizorului Marian Crișan (Morgen, 2010) la Festival. Ciclul retrospectiv Eastern Promises prezintă de asemenea filmul Katalin Varga, coproducție româno-britanică în regia lui Peter Strickland (2009) și proiectul colectiv Lost and Found - Six Glances of a Generation (2005) format din șase episoade semnate de cineaști din Europa de Est, Cristian Mungiu fiind unul dintre regizori. Proiectul va fi însoțit de o publicație coordonată de către Matthieu Darras, volum care se bucură de colaborarea unor importanți jurnaliști și critici din toată Europa: Janka Barkóczi, Hana Cielova, Andreea Dobre, Mária Ferenčuhová, Zsolt Gyenge, Blazej Hrapkowicz, Eva Križková, Anita Libor, Alexandra Olivotto, Yoana Pavlova, Vladan Petkovic, Tristan Priimägi, Ola Salwa, Stefan Uhrik și Greta Varts.

De asemenea, Festivalul a selectat filmul de scurt metraj Idle semnat de Raia Al Souliman (U.N.A.T.C. "I.L.Caragiale", București) în concursul ediției a XIII-a a Encuentro Internacional de Estudiantes de Cine, se arata in comunicatul ICR Madrid.

Pe agenda festivalului sunt incluse numeroase proiecții ale filmelor, prezentări și discuții cu publicul.​