Un parlamentar ucrainean, membru al partidului fostului presedinte Viktor Ianukovici, acum aflat in opozitie, a fost aruncat marti intr-un container pentru gunoi de catre un grup format din cateva zeci de protestatari furiosi, transmite Reuters, potrivit Yahoo News.

Un parlamentar ucrainean, aruncat la gunoiFoto: Captura Youtube.com

Deputatul Vitali Zuravski a fost acuzat de protestatari ca nu sprijina un pachet legislativ menit sa puna punct turbulentelor din estul tarii.

Incidentul s-a petrecut inaintea unei sesiuni parlamentare in care alesii ucraineni au ratificat Acordul de Asociere dintre Uniunea Europeana si Ucraina, acord calificat drept "istoric" de presedintele Parlamentului european, Martin Schulz.

In cadrul aceleiasi sesiuni, parlamentarii ucraineni au votat in favoarea unei legi prin care ofera regionilor estice, aflate in mainile separatistilor, un statut special.

"Traim intr-o tara in care se varsa sange din cauza ta", i-au strigat deputatului in varsta de 59 de ani protestatarii care au inconjurat containerul de gunoi in care acesta fusese aruncat.

Vitali Zuravski a aruncat ulterior vina pentru incident pe competitorii sai in alegerile parlamentare care se vor desfasura in octombrie.