O masina care poarta placutele de inmatriculare diplomatice ale Vaticanului a fost oprita in Franta, politistii gasind la bord 4 kilograme de cocaina si 200 de grame de canabis. Masina apartine cardinalului argentinian Jorge Mejia, bibliotecar emerit la Sfantul Scaun, care s-a retras in 2003 si este imobilizat la pat dupa un atac de cord, relateaza The Guardian.

Un post de radio francez a raportat ca secretarul personal al cardinalului a incredintat vehiculul la doi barbati italieni, care trebuiau sa ii efectueze verificarea anuala.

Cei doi barbati au condus pana in Spania pentru a cumpara droguri, crezand ca vor fi protejati de placutele diplomatice, potrivit radio RTL.

Barbatii au fost opriti duminica la o statie de taxare din apropierea Chambery, in Alpii francezi, pe drumul de intoarcere. Niciunul dintre barbati nu avea un pasaport diplomatic, Vaticanul nefiind in mod direct implicat, potrivit surselor legale din Franta.

Vaticanul a confirmat ca masina a fost oprita in Franta si au fost gasite droguri la bord. Reprezentantii au specificat ca niciun membru al personalului de la Vatican nu a fost implicat in incident.