Presedintele american Barack Obama a ajuns miercuri dimineata in Estonia, de unde urmeaza sa lanseze un nou avertisment Rusiei in plina criza ucraineana, inainte de a participa la summit-ul NATO din Tara Galilor din acest sfarsit de saptamana, scrie AFP.

UPDATE Aeronava presedintelui SUA, Air Force One, a aterizat in jurul orei 06.30, ora Romaniei, pe aeroportul international al capitalei Estoniei, micul stat baltic care a aderat la NATO in 2004.

Avionul presedintelui SUA decolat marti la baza aeriana Andrews din apropiere de Washington spre Estonia, pentru prima vizita a liderului de la Casa Alba intr-o tara baltica.

Intr-un discurs simbolic la adresa omologului sau rus Vladimir Putin, Obama urmeaza sa-l avertizeze sa se abtina de la a hartui fostele tari din blocul sovietic, acum membre NATO, dupa cum a facut-o cu Ucraina.

Obama se va intalni la Tallin cu presedintii Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, Lituaniei, Dalia Grybauskaite si Letoniei, Andris Berzins, pentru a discuta despre cooperarea in materie de securitate regionala, inainte de a participa la summit-ul NATO programat pentru 4 -5 septembrie la Newport, in Tara Galilor.