​Ce au facut la viata lor viitorii comisari europeni. Statele comunitare, cu exceptia Belgiei, care nu a facut inca o propunere oficiala, fiind macinata de conflicte interne, au ales sa trimita la Bruxelles oameni cu mare experienta executiva: unii dintre ei fosti comisari europeni, altii - fosti premieri sau ministri in guvernele nationale. Numai cinci state au nominalizat un candidat care nu a avut niciodata in cariera atributii guvernamentale sau alte functii inalte de decizie: Romania, Marea Britanie, Slovacia, Cipru si Portugalia. Totusi, spre deosebire de Corina Cretu, oamenii propusi de celelalte patru state au mai detinut functii secundare in guvern sau au fost diplomati de cariera, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Geoana si Antonescu confirma ca Iohannis nu a participat la reuniunea de la Grivco. Senatorul PSD Mircea Geoana a dezmintit zvonurile despre participarea lui Klaus Iohannis la o reuniune cu Dan Voiculescu, la sediul Grivco. "A existat intr-adevar o intalnire. Au fost mai multi acolo: Ion Iliescu, Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc, Crin Antonescu. Dar nu-mi amintesc ca la acea reuniune sa fi participat si Iohannis", a afirmat Mircea Geoana. In plus, senatorul PSD sustine ca, la vremea respectiva, Codrut Seres nu era un personaj cu prea mare greutate, prin urmare nu era prezent la de discutii de o asemenea importanta, anuntaRomania Libera.

Jurnal de tradare. Cati primari a mai racolat PSD. Ordonanta traseismului, scrisa de vicepremierul Liviu Dragnea, a fost publicata in Monitorul Oficial, deci incepand de astazi este in vigoare. Social-democratii isi vor ingrosa randurile cu 16 primari din Dambovita, opt din Teleorman si unul din Botosani. Deocamdata. Opt primari din Teleorman, alesi in 2012 pe listele PNL si PDL, sunt ca si trecuti la PSD. Edilii din Radoiesti, Galateni, Beuca, Storobaneasa, Stejaru, Rasmiresti, Bujoreni si Crangeni isi anuntasera deja sustinerea pentru social-democrati, inainte de aparitia ordonantei care permite migrarea primarilor, fara ca acestia sa-si piarda functia. "In 2012, am avut un program pe care ni l-am propus sa- l realizam. Am apelat la actualul vicepremier Liviu Dragnea sa ne sprijine. Daca am gasit intelegere, am ales sa merg alaturi de PSD", a spus primarul din Beuca, Aurelian Grigore. Cu cei opt primari amintiti mai sus, organizatia judeteana a PSD Teleorman, dirijata chiar de vicepremierul Liviu Dragnea, ajunge sa numele 55 de edili, mai mult de jumatate dintre primarii din judet, informeazaAdevarul.

Macovei - demisie din PDL cu atacuri la "premierul Grivco". Candidatul independent la presedintie Monica Macovei si-a anuntat, ieri, demisia din PDL. Sociologii spun ca gestul europarlamentarului nu va influenta semnificativ tabla de sah a prezidentialelor, dar o va ajuta pe aceasta in campania electorala. Europarlamentarul ales pe lista PDL si-a justificat decizia de a parasi partidul facand referire la deciziile actualei echipe de conducere, pe care le considera "gresite". "Cred ca ceea ce se intampla astazi in PDL este gresit si din acest motiv am decis sa demisionez. Se fac in PDL tot felul de intelegeri de la o zi la alta. Ne-am trezit in PDL cu un candidat care nu este al PDL, care nu a prezentat o viziune pentru Romania, care nu a avut niciodata ca prioritate statul de drept, nu a facut niciodata nimic in mod real pentru aceste valori in care eu cred", a explicat Macovei, scrieRomania Libera.

Vicepresedintele PNL, Mihai Voicu: "Daca Antonescu il sustine pe Iohannis, are sanse sa revina in fruntea partidului". Vicepresedintele PNL, Mihai Voicu, a vorbit, la Adevarul Live, despre strategiile pe care liberalii le pun la punct, in perspectiva campaniei pentru alegerile prezidentiale din noiembrie. Despre OUG privind traseismul alesilor locali: Asteptam publicarea OUG. O ordonanta are un caracter de urgenta. Publicarea in MO intarzie sa apara. Dincolo de continut, cel putin caracterul de urgenta este sub semnul intrebarii. Este de preferat sa se evite legiferarea prin OUG. Trebuie sa stiti ca excesul OUG figureaza inclusiv in MCV. Daca se ajunge la emiterea unei OUG are mult sens publicarea in maximum 24 de ore. Este ilegal sa apara un alt text decat s-a aprobat in sedinta de Guvern. Va exista o reactie a societatii pentru ca cetatenii sunt mult mai bine informati. Exista un numar important de cetateni angajati care reactioneaza prin vot la aceste tentative. Exista un farte mare risc al aplicarii acestei ordonante. Inclin pe publicarea unei variante modificate. Este firesc ca Avocatul Poporului sa se pronunte dupa ce vede OUG. Integral inAdevarul.