Presa din China a prezentat intalnirea desfasurata marti, la Beijing, intre premierul Victor Ponta si presedintele chinez Xi Jinping. Potrivit agentiei oficiale Xinhua, premierul Ponta ar fi afirmat ca admira Partidul Comunist Chinez pentru felul in care si-a condus poporul pe calea socialista.

Victor Ponta si Xi JinpingFoto: Agerpres/Xinhua

Declaratiile premierului nu sunt redate de catre Xinhua sub forma de citat, agentia prezentand mai degraba o relatare a intalnirii si a declaratiilor facute de presedintele chinez si de catre interlocutorul sau.

Potrivit agentie de presa, "Ponta a spus ca Romania este mandra de prietenia traditionala cu China si ca admira Partidul Comunist Chinez pentru felul in care si-a condus poporul pe calea socialista".

"Romania apreciaza rolul important pe care China il are in promovarea pacii mondiale si a dezvoltarii si va continua sa sprijine ferm eforturile Chinei pentru mentinerea suveranitatii nationale si a integritatii teritoriale, a declarat premierul aflat in vizita", scrie Xinhua.

Agentia de presa mai sustine ca "Ponta a spus ca dezvoltarea Chinei a oferit Romaniei sanse extraordinare si ca Romania este interesata de schimburile de experienta la nivel de oameni si cooperarile stranse cu China".

"In calitate de prietena a Chinei in UE, Romania este gata sa contribuie la dezvoltarea parteneriatului strategic China - UE precum si la cooperarea China-CEEC (Central and Eastern European Countries), a spus premierul", potrivit Xinhua.