Sâmbătă, 23 august, NAG Pop Up Gallery a deschis noul său spațiu din clădirea Magheru One prin vernisajul expoziției Andreei Dobrin „Ţică! A căzut Ceauşescu!”, curator Ioana Ciocan. Demersul Andreei Dobrin nu este neapărat despre Revoluția Română din 1989, ci despre sfârșitul unei epoci și mai ales despre cei prinși în contextul sfârșitului de comunism. Analiza vizuală a Andreei Dobrin este grafic-afectivă, nu documentară. Expozitia va fi deschisa pana in data de 21 septembrie 2014.

NAG Pop up GalleryFoto: Asociatia Ephemair

Andreea Dobrin (n. 1981), absolventă a Universității Naționale de Arte din București, departamentul Grafică, promoția 2014, se află la prima sa expoziție personală. Finisajul va avea loc în 20 septembrie 2014, ora 19:00, expoziția rămânând deschisă publicului până în 21 septembrie, program de vizitare joi-duminică, 11:00-19:00. În spațiul expoziției există un Salon de repaos cu numeroase cărți de ficțiune și non-ficțiune ale căror inspirație sau referințe se regăsesc în perioada comunistă.

În parteneriat cu Magheru One și R77, prin proiectul „După 25 de ani”, curator Ioana Ciocan, ne propunem să marcăm în spațiul NAG Pop Up Gallery cei 25 de ani post decembrie 1989, declara organizatorii. Prin expozițiile și performance-urile tinerilor artiști născuți înainte de ‘89 și crescuți după ‘89, acest sfert de veac va fi împărțit în subcapitole alese într-un mod care marchează un posibil traseu de înțelegere a schimbării: memoria locurilor pierdute, memoria Revoluției povestite și nu trăite, identitatea comunistă vs. capitalistă, memoria momentelor „perfecte" din comunism și a utopiilor cincinale nerealizate. Proiectul va continua în lunile octombrie-noiembrie cu un performance al Gabrielei Mateescu & Marinei Oprea despre sistemul de învățământ românesc și expoziția „Negru auriu”, de Radu Mocanu.

NAG Pop Up Gallery este un proiect al Asociației Ephemair. ​