Mai multi primari PDL au participat, luni seara, la sedinta Comitetului Executiv al PSD Dambovita, reuniune in care s-a discutat si despre masuri organizatorice la nivel de judet pentru pre-campania si campania electorala pentru alegerile prezidentiale, transmite Agerpres.

"Sunt prezenti si primari care au candidat pe lista altor partide la alegerile din 2012, cei mai multi dintre dansii s-au alaturat demersului nostru politic in urma cu un an de zile. Avem si oameni care acum au inteles sa vina alaturi de noi, de PSD, si ii salut pe toti cu prietenie", a spus presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, in deschiderea sedintei.

Adrian Tutuianu, care detine si functia de presedinte al Consiliului Judetean, a precizat ca ordonanta guvernului prin care se instituie un termen de 45 de zile in cadrul caruia alesii locali sa isi clarifice aparteneta politica este binevenita.

"Vreau sa va spun ca astazi (luni - n.r.) am avut un prim moment in care am inteles cu totii, poate mai bine ca niciodata, de ce ordonanta de urgenta a guvernului cu fixarea unui termen in cadrul caruia toti cei care au fost alesi sa isi exprime apartenenta la un partid politic sau altul este necesara. Am avut sedinta de consiliu judetean astazi (luni - n.r.) si nu am putut sa adoptam nicio hotarare din cauza ca am avut prezenta 16 din 34. Au absentat cei de la PNL si PDL, care au inteles sa faca opozitie in acest fel. Va aduc aminte tuturor ca in 2012 am candidat pe listele USL si noi si PNL si ca oamenii, prin votul lor, ne-au dat majoritate in consiliul judetean. Vreau sa va spun ca nu am nicio grija privind functionarea consiliului judetean, cred ca dialogul reprezinta solutia cea mai buna", a spus Adrian Tutuianu.

El a adaugat ca ii va invita zilele urmatoare si pe liderii organizatiilor judetene PNL si PDL, Ludovic Orban si Iulian Vladu, la discutii pe teme de interes judetean.

Organizatia judeteana PDL nu a avut nicio pozitie oficiala legat de participarea primarilor democrat-liberali la sedinta politica a PSD Dambovita.

Nu este pentru prima data cand primari PDL sunt prezenti la sedinte ale PSD. In luna februarie 15 primari PDL au participat la Comitetul Executiv al PSD Dambovita. La acel moment, conducerea PDL Dambovita a anuntat ca nu ii va exclude din partid, "pentru a le face un bine, sa poata pleca fara a-si pierde mandatul la PSD".