Editia 2014 a Galei Tânărului Actor - HOP se va desfasura intre 9 si 12 septembrie sub coordonarea directorului artistic Radu Afrim si va avea ca tema sloganul „Joacă-te cu mine. Sunt om. Nu personaj.” Potrivit organizatorilor workshop-ul care va avea loc la Costinesti va readuce în actualitate melodiile celebre ale anilor `80 remixate de Mihai Dobre (DJ Haute Culture sau Dobrică de la Şuie Paparude, cum este cunoscut).

Gala HOP 2014 Foto: Afis

Workshop-ul, care respectă tema galei este coordonat de Andrea Gavriliu, actriţă şi coregraf.

Despre direcţiile acestui atelier, Andrea Gavriliu declara: 'Tema de bază a momentelor pe care le pregătesc este şi tema galei. Aceasta va fi tradusă prin alternanţa dintre om şi bufon, un soi de „schizofrenie” cu care se confruntă orice actor. Vom avea de-a face cu un bufon modern, cu o corporalitate aparte pe care vreau s-o descopăr împreună cu doritorii, un „bufon disco”. „Disco” pentru că întreaga coloană sonoră va fi compusă din melodii ale anilor 80 remixate.'

Juriul format din – Gianina Cărbunariu, Tudor Giurgiu, Ioana Marchidan, George Mihăiţă şi Ana Ularu – va decide cine este Cel mai bun tânăr actor al ediţiei 2014 a Galei HOP.

Finala celei de-a XVII-a ediţii a Galei Tânărului Actor - HOP se va desfăşura în perioada 9-12 septembrie, la hotel Vox Maris Grand Resort din Costineşti.

Organizatorul evenimentului este UNITER, proiectul fiind finanţat de Ministerul Culturii.