Premierul Victor Ponta, insotit de o delegatie guvernamentala din care mai fac parte ministrii Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Ioan Rus si Constantin Nita, a ajuns duminica dimineata la Beijing, unde va efectua o vizita oficiala de trei zile, in perioada 31 august - 2 septembrie, la invitatia omologului sau chinez, Li Keqiang, anunta Agerpres. Victor Ponta va avea convorbiri oficiale luni cu premierul chinez Li Keqiang, va fi primit de presedintele R.P.Chineza Xi Jinping si va avea o intrevedere cu Zhang Dejiang, presedintele Comitetului Permanent al Adunarii Nationale Populare.

Victor Ponta este insotit in vizita sa in R.P.Chineza de sotia sa, europarlamentarul social-democrat Daciana Sarbu. Premierul roman si membrii delegatiei au fost intampinati pe Aeroportul Oficial din Beijing cu onoruri militare.

In cadrul convorbirilor cu oficialitatile chineze vor fi abordate relatiile bilaterale Romania-China, cu accent pe stadiul implementarii proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la Bucuresti in special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii, educatiei, culturii, etc.

Pe agenda de discutii figureaza si aspecte legate de consolidarea relatiei UE-China si actiunile viitoare in cadrul formatului de cooperare Europa Centrala si Est - China, in implementarea celor convenite la Summit-ul de la Bucuresti din 2013.

In marja vizitei, premierul roman va lua parte la o reuniune economica cu participarea reprezentantilor principalelor companii si banci chineze care deruleaza afaceri sau doresc sa investeasca in Romania.

De asemenea, prim-ministrul Ponta se va deplasa marti cu trenul de mare viteza la Tienjin unde va vizita parcul tehnologic Tianjian si va avea o intalnire cu reprezentantii firmelor care deruleaza afaceri in parc din domeniile IT, componente auto, produse bio, constructii de masini, etc. Premierul Ponta urmeaza sa se intalneasca si cu primarul din Tianjing.