Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat miercuri ca Hamas nu a obtinut niciuna din cererile ei pentru a semna un armistitiu in Fasia Gaza, potrivit Mediafax.

"Hamas a fost lovita dur si nu a obtinut niciuna din cererile sale pentru a semna incetarea focului", a declarat Netanyahu intr-o conferinta de presa la Ierusalim, aceasta fiind prima sa declaratie publica de la intrarea in vigoare a armistitiului marti seara.

"Hamas cerea pentru a semna o încetare a focului un port şi un aeroport în Gaza, eliberarea prizonierilor palestinieni, o mediere turcă, plata salariilor funcţionarilor şi alte cereri, dar nu a obţinut nimic", a afirmat el.

"Am acceptat să ajutăm la reconstrucţia teritoriului din motive umanitare, dar numai sub controlul nostru", a adăugat premierul.

Enumerând "succesele" operaţiunii "Frontieră de protecţie", el a declarat că "Hamas nu a mai suferit o astfel de înfrângere din momentul creării sale".

"Am distrus tuneluri de atac, am ucis aproape 1.000 de militari inamici, inclusiv oficiali de rang înalt ai mişcării, am distrus mii de rachete şi sute de poziţii de comandă", a declarat premierul.

"Nu vom tolera niciun tir spre Israel şi riposta noastră va fi şi mai puternică", a subliniat el.