Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidentiale, a declarat vineri, la Arad, ca se bazeaza in noiembrie pe votul ardelenilor si banatenilor si a adaugat ca spera sa reuseasca sa ii convinga si pe tineri sa iasa la urne, acestora urmand a le fi adresata o parte a campaniei sale electorale. Iohannis a vorbit si despre Crin Antonescu, dar a si subliniat faptul ca ar fi fost mai bine sa existe mai putini candidati de dreapta.

Klaus IohannisFoto: HotNews / DP

Principalele declaratii ale lui Klaus Iohannis

  • Eu sigur nu mai dau inapoi. Candidatura mea este foarte sigura.
  • Dar ce este mai important este ca vor iesi tinerii. Vom avea o campanie speciala pentru tineri, deoarece ei sunt reticenti fata de politicieni dar eu sper sa ii pot convinge, iar pe de alta pare, ei sunt viitorul tarii, generatia de maine si, daca nu ii atragem macar la vot, atunci chiar avem ose problema. Dar eu sper ca voi reusi sa ii mobilizez.
  • Referitor la participarea sa la doua evenimente care au loc in cartierele Micalaca si Vlaicu in cadrul Zilelor Aradului, respectiv doua spectacole folclorice: Nu ca sa fac eu acolo mare campanie electorala. Dar vreau sa intalnesc oameni, sa aflu ce spun ei, daca ma vor sau nu presedinte. In masura posibilului, voi merge, dar nu sa urc pe scena sa le tin discurs politic, ci doar sa-i intalnesc.
  • Despre Crin Antonescu: Domnul Antonescu a fost co-presedinte al USL, presedintele Senatului, candidat sigur pentru prezidentiale, dar evolutia politica a fost de asa natura ca a trebuit sa renunte la toate acestea. Este greu, ii este greu, putem, cred, ca oameni suntem toti, putem sa intelegem o anumita suparare sau frustrare. Sunt convins ca va reveni din concediu cu noi energii si va vedea lucrurile intr-o lumina mult mai pozitiva
  • Despre candidatii de dreapta: Sigur, ar fi fost mai bine sa avem o mai buna concentrare pe dreapta, sa avem mai putini candidati, dar poate data viitoare vom reusi. Eu sunt foarte increzator in ce vom face noi in campania electorala. Nu e nicio problema ca vom avea, probabil, un singur candidat pe stanga si mai multi pe dreapta

Totodata, Iohanis a afirmat ca daca va fi ales presedinte, nu va coabita politic nu nimeni, deoarece coabitarea inseamna un troc politic. In schimb va colabora cu oricine va fi prim-ministru, "colaborarea insemnand transparenta pentru Romania, pentru romani si in conditiile stabilite de Constitutie si de lege".