Lilian Weber, in varsta de 99 de ani, confectioneaza, de la zero, in fiecare zi, cate o rochie pentru ca fetele care au nevoie sa poarte ceva frumos. De-a lungul ultimilor ani, Weber a facut mai mult de 840 de rochii pentru asociatia Little Dresses for Africa. Lilian spera sa ajunga la 1000 de rochii in scurt timp, scrie HuffingtonPost.

Lillian WeberFoto: Captura HuffingtonPost

Weber, care locuieste in Iowa, incepe sa lucreze la cate o rochie noua in fiecare dimineata ."Este ceea ce imi place sa fac", a spus Lillian Weber, care isi ia timpul necesar pentru a personaliza fiecare rochie in parte.

"Le personalizeaza pe toate. Nu este suficient ca face rochiile, trebuie sa le ataseze ceva in fata pentru a le face sa arate special", a explicat fiica lui Lillian, Linda.

Weber coase imbracaminte pentru asociatia Little Dresses for Africa din 2011.

"Ma uitam la un documentar despre asociatie si m-am gandit ca ar fi o idee grozava pentru ca unele dintre noi sa ne unim si sa ajutam oamenii care locuiesc atat de departe", a afrimat o membra a asociatiei.

Little Dresses for Africa distribuie rochii la orfelinate, biserici si scoli din Africa. Potrivit site-ului organizatiei, obiectiul este de a oferi imbracaminte celor mai vulnerabili copii din lume si sa "puna in inimile fetitelor ideea ca le merita".

Pana in prezent, organizatia spune ca a colectat mai mult de 2,5 milioane de rochii, care au fost distribuite in 47 de tari din Africa, dar si copiilor nevoiasi din tari precum Haiti, Honduras, Mexic, Thailanda, Mexic si din parti ale Statelor Unite.

In luna mai 2015, Lillian Weber va implini 100 de ani, dar spune ca nu are nicio intentie de a renunta la aceasta activitate.

"Cand voi ajunge la 1000 de rochii, daca voi fi capabila, tot nu ma voi opri", a declarat Weber.