Liderul PNL, Klaus Iohannis, candidat al Aliantei Crestin Liberale la Presedintie, a negat joi la Bacau, intr-o conferinta de presa, existenta unei intelegeri secrete privind desemnarea in calitate de premier a actualului sef al statului, Traian Basescu, scrie Agerpres.

"Daca voi fi ales presedinte, domnul Traian Basescu nu are nicio sansa sa il desemnez prim-ministru, cum nu este absolut niciun fel de sansa sa-l numesc pe domnul Liviu Dragnea premier", a declarat Iohannis.

El a adaugat ca va avea fata de contracandidatii sai o atitudine normala, fara atacuri la persoana. "Ne intereseaza sa avem proiecte politice. Ne intereseaza sa avem o gandire pentru Romania. O gandire care schimba lucrurile si face ca tara sa mearga mult mai bine. Nu am niciun fel de problema personala cu niciun candidat. Nu ma voi adresa in campanie contracandidatilor. Eu ma voi adresa romanilor si vreau, impreuna, sa rezolvam probleme mari ivite. Vreau o tara normala. O Presedintie normala. O campanie normala", a indicat candidatul ACL.

Potrivit acestuia, romanii s-au saturat de felul in care s-a facut politica in ultimii zece ani si, ca urmare, va propune un nou proiect. "Presedintele are obligatia sa vina in fata natiunii introducand in spatiul public marile teme de dezbatere, teme care vor duce la solutii. (...) Daca noul PNL va ajunge in situatia de a forma Guvernul vom demonstra romanilor ce se poate rezolva daca ai un presedinte serios, care doreste, care vrea sa rezolve problemele tarii si un Guvern competent care impreuna cu presedintele face sa apara ceea ce se numesc efecte de sinergie ce pot pune, realmente, Romania pe alta directie, cea a occidentalizarii reale. Pana atunci, voi lucra impreuna cu cei ce vor guverna Romania", a adaugat Iohannis.

Declaratiile au fost facute dupa intalnirea avuta, joi seara, cu membrii PNL si PDL din judetul Bacau.