Un adolescent roman a decedat intr-un grav accident rutier pe care l-a produs, in nordul Italiei, provocand moartea unui baiat de 11 ani si a surorii acesteia, care avea cinci ani, scrie ziarul Il Messaggero, in editia online. Un oficial regional italian a declarat, dupa accident, ca nu regreta "moartea unui criminal", potrivit Mediafax.

Romanul Bogdan V., in varsta de 19 ani, rezident in Italia, circula cu viteza cu un vehicul marca Volkswagen. A pierdut controlul asupra vehiculului, a patruns pe contrasens si a lovit frontal un alt vehicul, marca Audi, in care erau trei persoane - un italian de 44 de ani, Dorino Roberto Facchinelli, si cei doi copii ai acestuia - Matteo, 11 ani, si Greta, cinci ani. Italianul in varsta de 44 de ani a fost ranit in accident si este spitalizat.

Adolescentul roman si baiatul de 11 ani din celalalt vehicul au murit pe loc in accidentul produs la Verolanuova, in apropierea orasului italian Brescia (nord). Potrivit ANSA, fetita in varsta de cinci ani a fost grav ranita in accident, decedand dupa cateva ore la sectia de terapie intensiva a unui spital din Bergamo.

Initial, presa italiana relatase ca romanul circula cu o masina furata, dar ulterior s-a dovedit ca autoturismul cu care a produs accidentul apartine prietenului mamei lui.

Carabinierii nu au stabilit ca adolescentul roman era in stare ebrietate. Testele toxicologice vor dura 48 de ore.

Oficial italian despre romanul mort intr-un accident: "Nu imi pare rau pentru moartea unui criminal"

Un oficial regional italian l-a criticat dur pe adolescentul roman care a decedat dupa ce a provocat un grav accident in apropierea orasului Brescia, declarand ca nu ii pare rau deloc pentru moartea "unui roman beat si criminal", potrivit ziarului Corriere della Sera.

"Un singur comentariu, poate rautacios si putin neobisnuit pentru un politician: nu imi pare rau deloc ca acest roman beat si criminal a murit. Deci... o rugaciune pentru Greta si pentru tatal sau", a scris, pe Facebook, Viviana Beccalossi, comisarul regiunii Lombardia responsabil de Afaceri Teritoriale, Urbanism si Siguranta publica. Declaratia a fost postata inainte ca fetita de cinci ani ranita in accident, Greta, sa moara la spital din cauza ranilor suferite.

"Nu este vorba de rasism, dar am ajuns la capatul rabdarii", a continuat Viviana Beccalolossi. "Inca o data, un strain s-a facut remarcat printr-un act rusinos, mergand beat cu masina si distrugand o familie", a adaugat oficialul regional italian.

"La Brescia s-a ajuns la capatul rabdarii, pentru ca aceasta provincie este pe primul loc in Italia din punctul de vedere al numarului de straini, pentru ca acolo au venit sute de imigranti", a spus Viviana Beccalolossi.