Inregistrarea video care prezinta decapitarea unui jurnalist american in Irak pare a fi autentica, anunta Biroul Federal pentru Investigatii din SUA (FBI), scrie Global Post, site-ul pentru care el lucra, potrivit AFP.

James FoleyFoto: Captura YouTube

"FBI a transmis familiei Foley ca inregistrarea pare a fi autentica", se arata intr-un comunicat oficial citat de GlobalPost.

FBI anunta insa ca procesul de autentificare oficiala va dura.

Statul Islamic, gruparea jihadista extremista care activeaza in Siria si Irak, afirma ca l-a decapitat pe ziaristul american James Foley, in semn de represalii fata de loviturile aeriene efectuate de Statele Unite pe teritoriul irakian, scrie AFP.

Intr-un videoclip difuzat marti pe internet, Statul Islamic arata un barbat mascat si imbracat in negru care pare sa taie gatul ziaristului.

James Foley fusese rapit de barbati inarmati in noiembrie 2012 in Siria. Familia a postat un mesaj online dupa publicarea imaginilor in care solicita timp "pentru a putea gasi raspunsuri".

Foley, in varsta de 40 de ani, era un reporter experimentat care acoperise conflictul din Libia inainte de a se deplasa in Siria, undce a relatat despre miscarea populara impotriva regimului lui Bashar Al-Assad pentru Global Post, AFP si alte posturi.