Premierul britanic David Cameron a anuntat ca isi intrerupe concediul si se intoarce la Londra miercuri, dupa ce Statul Islamic a postat un clip video cu o presupusa decapitare a unui jurnalist american, in care autorul faptei pare ca are accent britanic, relateaza Reuters.

“Daca se dovedeste a fi adevarat, asasinarea brutala a lui James Foley este socanta. Camerona se va intalni cu ministrul de externe si cu oficiali inalti din ministerul de interne, ministerul de externe si agentii guvernamentale pentru a discuta situatia din Irak si Siria si amenintarea ce o reprezinta teroristii Statului Islamic”, se arata

Tot miercuri, presedintele francez Francois Hollande a propus ca in septembrie sa se organizeze o conferinta pentru a se discuta securitatea din Irak si lupta impotriva Statului Islamic. El afirma ca situatia la nivel international este “cea mai grava” din 2001 incoace.

“Trebuie sa avem in vedere o stragie globala impotriva acest grup care este structurat, care dispune de finante importante si arme foarte sofisticate, si care ameninta tari precum Irak, Siria sau Liban”, a spus Hollande in Le Monde, potrivit AFP.