Congresul Partidului Liberal Reformator (PLR), constituit in jurul lui Calin Popescu Tariceanu, a inceput, vineri, la Palatul Parlamentului, cu un spectacol de laser, lumini si fum artificial, care s-a incheiat cu conturarea siglei formatiunii, o pasare, relateaza Mediafax.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

La deschiderea lucrarilor Congresului Partidului Liberal Reformator participa liderii PSD, UNPR si PC, Victor Ponta, Gabriel Oprea si, respectiv Daniel Constantin.

In debutul congresului a fost intonat imnul national, respectiv doar prima si a treia strofa, fiind omisa a doua strofa, care contine sintagma 'un nume de Traian'.

La congresul PLR, au participat aproximativ 1.000 de persoane.

PLR si-a adoptat noul Statut, similar cu al PNL; partidul va avea 19 vicepresedinti

Congresul Partidului Liberal Reformator (PLR) a adoptat, vineri, Statutul partidului, care este in cea mai mare parte similar cu cel al PNL, dar aceasta formatiune politica va avea 19 vicepresedinti alesi uninominal si 27 de membri ai Biroului Politic Central.

Congresul PLR a adoptat noul Statut al partidului, dupa ce sustinatorii lui Calin Popescu Tariceanu au hotarat schimbarea numelui Partidului National al Mediului in Partidul Liberal Reformator.

Documentul este in cea mai mare parte similar cu al Partidului National Liberal, pastrand atat o serie de denumiri, cat si o serie de foruri de conducere si principii de organizare.

Astfel, a fost preluata ideea Delegatiei Permanente, for suprem de conducere intre congresele partidului, din care fac parte toti alesii, fie parlamentari, europarlamentari, demnitari ai partidului, presedinti de consilii judetene, vicepresedinti de CJ, primari sau viceprimari de municipii resedinta de judet.

Atat convocarea, cat si atributiile DP, sunt preluate din Statutul PNL.

In plus, PLR a introdus un for de conducere suplimentar, Consiliul National Executiv, din care fac parte membrii Biroului Politic Central, alesii partidului, liderii de filiale si presedintii comisiilor de specialitate.

Din Biroul Politic Central al PLR fac parte presedintele, 19 vicepresedinti si 27 de membri, alesi uninominal de congres.

Secretarul general al PLR, la fel ca si in cazul PNL, este numit la propunerea presedintelui partidului.

De asemenea, PLR mai are un Birou Politic Executiv compus din presedintele partidului, vicepresedintii si secretarul general.

PLR mai are foruri interne de tipul Ligii Alesilor Locali, comisii de specialitate, organizatii de tineret si de studenti, de asemenea similare cu ale PNL.

De asemenea, in congresul PLR au fost prezentate si adoptate zece rezolutii programatice pe teme politice, sociale si economice.

Sambata, in cea de-a doua zi a Congresului PLR, urmeaza sa fie aleasa conducerea formatiunii.

Victor Ponta a citat, la PLR, o formulare atribuita lui Lenin, Trotki si Stalin despre deviationisti

La Congres a participat si presedintele PSD, premierul Victor Ponta, care a citat o formulare atribuita lui Lenin, Trotki si Stalin, care ar fi sustinut ca deviationistii sunt cei care raman pe linia partidului dupa ce partidul si-a schimbat linia.

¬Mi-am adus aminte o fomulare celebra din urma cu aproape o suta de ani a unor bolsevici. Nu era vorba de Orban, Atanasiu si Petrache, ci de Lenin, Trotki si Stalin care spuneau ca deviationistii sunt cei care raman pe linia partidului dupa ce partidul si-a schimbat linia¬, a spus Ponta.

¬Sa inteleg ca sunteti deviationisti pentru ca ati ramas la linia liberalilor dupa ce partidul si-a schimbat linia si a devenit popular sau pentru ca ati ramas credinciosi unui proiect de 7,4 milioane de ori mai important decat Crin Antonescu, decat mine sau Daniel Constantin, unui proiect in care romanii au crezut in 2012 si pe care vor sa-l vada finalizat in acest an si pana in 2016¬, a adaugat Ponta.