Membrii Partidului Liberal Reformator (PRL) se reunesc vineri si sambata la Palatul Parlamentului in primul congres pentru a adopta statutul si programul politic si pentru a-si alege noua conducere. Congresul va incepe vineri cu mesaje adresate de presedintele interimar al PLR, Gratiela Gavrilescu, si de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, scrie Agerpres.

In prima zi a congresului, membrilor PLR li se vor mai adresa prim-ministrul Victor Ponta, precum si vicepremierii Gabriel Oprea si Daniel Constantin.

Cea de-a doua zi a congresului, sambata, va debuta la ora 9,30 cu depunerea mandatului de catre conducerea interimara a PLR, urmata de alegerea noii conduceri, precizeaza sursa citata. Congresul PLR se va incheia in jurul orei 13,30, dupa discursul presedintelui ales.

PLR reprezinta un proiect politic rezultat din parteneriatul dintre Grupul de Initiativa pentru Pastrarea Identitatii Liberale, initiat de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si Partidul National al Mediului. PLR a fost lansat pe 3 iulie, cand presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat cu aceasta ocazie ca "liberalismul din Romania merge mai departe" si a criticat ultimele actiuni politice ale PNL.

"Alaturi de ceilalti colegi cu convingeri liberale din Romania si care se opun acapararii PNL de catre Basescu si oamenii sai, vom organiza in data de 1-2 august Congresul Partidului Liberal Reformator, partid in care ne punem mari sperante ca va fi adevaratul reprezentant al dreptei politicii romanesti, bazat pe programe, convingeri politice si mai ales incredere si unitate. Noi am inteles cu o 'clipa' mai devreme decat alti colegi din vechiul PNL ca avem datoria sa salvam liberalismul romanesc de la disparitie", declara Tariceanu.

El a aratat ca se angajeaza in acest proiect candidand la viitoarele alegeri prezidentiale. Conducerea interimara a PLR este asigurata pana la congres de fostul deputat liberal Gratiela Gavrilescu, in calitate de presedinte, si de membri ai biroului de conducere - Nicolae Alexandri, Elena Anutoiu, Florica Calota, Daniel Chitoiu, Ion Cupa, Andrei Gerea, Virgil Guran, Sorin Iliesiu, Nicu Marcu, Marius Nicolae Mateescu, Ovidiu Mihut, Viorel Palasca, Gabriela Paun, Radu Stroe, Mihai Stanisoara, Mihai Tararache, Mirel Talos, Sorin Teju si Ioan Utiu.