Presedintele PMP Dolj, Gelu Visan, a cerut astazi demisia sefului Politiei Municipiului Craiova pentru ca ar fi incalcat drepturile cetatenilor cu prilejul vizitei la Craiova a premierului Victor Ponta, cand mai multe persoane ar fi fost ridicate de pe strada si duse la interogatoriu. Si ziarul Editie Speciala a scris aseara ca mai multi suporteri ai Universitatii Craiova au fost ridicati de politie si a publicat o inregistrare video in care portarul Andrei Preda intreaba un presupus politist in civil de ce il ia la sectie. Directorul Politiei Locale a Municipiului Craiova, Octavian Mateescu, a declarat pentru HotNews.ro ca nu cunoaste acest subiect si ca politistii in civil din inregistrare nu sunt politisti locali.

Fotbalist saltat de presupusi politisti, la CraiovaFoto: YouTube

"Solicit public demisia comandantului Politiei Craiova, comisarul-sef Mauriciu Popa, pentru incalcarea grava a drepturilor cetatenilor Craiovei. Consider inadmisibile actiunile intreprinse ieri, 29 iulie 2014, de catre fortele de ordine de a ridica de pe strada mai multi cetateni pentru a fi dusi la interogatoriu, fara ca acestia sa se faca vinovati de ceva. Aceste abuzuri au fost facute cu ocazia vizitei la Craiova a presedintelui PSD, Victor Ponta", a declarat Gelu Visan, presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP) Dolj, intr-o conferinta de presa organizata miercuri, relateaza Agerpres.

Visan a sustinut ca marti seara "unele institutii ale statului si-au depasit atributiile mobilizand foarte multe forte de ordine si de securitate, unele fara atributii in acest sens, pentru o actiune de partid. Am fost la un spectacol la Filarmonica si, pentru prima data, ne-a fost asigurata protectia de peste 35 - numarati de mine - de ofiteri, subofiteri pe motiv ca s-ar fi lansat un zvon ca nu stiu ce avem noi, cei de la PMP, de gand. Mai mult decat atat, din momentul in care am inceput sa traversam si ne-am intersectat cu coloana oficiala, am fost pur si simplu insotiti", scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, "cineva de proasta inspiratie ar fi spus ca cineva de la PMP, cu Visan in frunte, ar fi spus ca vor sa faca ceva. Intamplarea a facut ca un eveniment cultural la Filarmonica a avut loc in acelasi timp cu vizita domnului Ponta. Din acest motiv solicit comandantului Inspectoratului Judetean de Politie Dolj declansarea unei anchete asupra modului in care au actionat politistii in cursul zilei de ieri (marti-n.red)".

VIDEO Fotbalistul ridicat de presupusi politisti in civil

Si ziarul lui Adrian Mititelu, Editie Speciala, a publicat marti seara o inregistrare video care il infatiseaza pe portarul Andrei Preda in timp ce ii intreaba pe mai multi politisti in civil - intr-un parc din Craiova - de ce vor sa il duca la sectie, scrie GSP.

Publicatia locala relateaza ca mai multi suporteri ai Universitatii Craiova ar fi fost retinuti de politistii craioveni, in centrul orasului, fara motiv. "Se pare ca aceasta actiune s-a facut la comanda Olgutei Vasilescu si are ca scop prevenirea unor manifestarii de strada ad-hoc, manifestari care ar fi urmat sa aiba loc in apropierea Salii Polivalente, la sosirea premierului", scria Editie Speciala.

In cadrul inregistrarii, portarul Andrei Preda sustine ca politistii in civil din jurul sau au venit sa il ia la sectie "ca n-am voie sa-mi astept iubita pe banca". "Eu imi astept prietena in parc, nu s-a intamplat nimic, nu stiu pentru ce ati venit atata lume sa ma legitimati. (...) Sau v-a trimis cucoana Olguta, ati primit ordin de la sefa Olguta sa ma luati ca vine milogu' la Craiova? Stati linistiti ca nu ne punem noi cu puterea lui Olguta. Sa vada lumea ce abuzuri faceti toti", spune fotbalistul.

Intre timp, unul dintre presupusii politisti in civil este inregistrat in timp ce spune, la telefon, ca are nevoie de un echipaj auto, "ca refuza conducerea la sectie" si legitimarea. In replica, fotbalistul ii spune acestuia: "nu, am zis ca ma legitimez, daca nu mi-ati cerut. Daca nu ma luati, nu ma intrebati nimic? M-ati luat de mana, trageti de mine ca sa merg unde, la sectie? Nu mi-ati spus motivul pentru ce sunt luat la sectie. Eu asta vreau sa stiu. Nu am voie sa stau pe banca?" Iar politistul raspunde: "pentru luarea masurii legale. Nu aveti documentul de indentitate la dvs".

Contactat de HotNews.ro, directorul Politiei Locale a Municipiului Craiova, Octavian Mateescu, a declarat ca cei care apar in aceasta inregistrare "nu sunt angajatii mei. E ca si cum ne-am intalni pe strada cu cine pe care nu cunosc. Nu sunt politisti locali. Nu i-am vazut niciodata". Acesta a incheiat spunand: "nu cunosc acest subiect".

Amintim ca premierul Victor Ponta si-a lansat marti, 29 iulie, la Consiliul National PSD, candidatura la prezidentiale. Consiliul National al PSD s-a desfasurat la Sala Polivalenta din Craiova. Detalii aici