Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, este un "criminal" si un "mincinos", a afirmat ambasadorul britanic in Statele Unite, Peter Westmacott, in contextul adoptarii de catre UE de noi sanctiuni dure impotriva Moscovei. Westmacott a declarat ca raspunsul tot mai ferm al Occidentului la adresa Rusiei a inceput sa aiba un impact asupra Kremlinului, transmite The Telegraph.

Potrivit ambasadorului Marii Britanii in SUA, agresiunea Moscovei in Ucraina a inceput sa se dovedeasca "decizia gresita".

El a facut aceste declaratii in contextul in care in care Ministrul britanic al Apararii a anuntat ca un grup de lupta format din 1.350 de militari si vehicule blindate, inclusiv tancuri Challenger, va participa la exercitiile NATO din Polonia.

Guvernul de la Londra a afirmat ca exercitiul "Black Eagle" din sud-vestul Poloniei va avea parte de cea mai mare dislocare de forte britanice in Europa de Est din 2008.

Exercitiile militare au fost concepute cu scopul de a reasigura statele membre NATO din flancul de est ca Alianta le va apara de o eventuala agresiune a Rusiei.

Potrivit lui Peter Westmacott, comportamentul lui Putin in Ucraina a fost unul "criminal, perfid si nechibzuit", el "crezand ca s-a descurcat destul de bine dupa ce a furat Crimeea".

"Nu mai pare asa de bine acum", a spus el pentru postul american de televiziune MSNBC. "Incepe sa se dovedeasca ca a fost decizia gresita. Acesta este un moment decisiv pentru ce se intampla in Ucraina", a mai spus diplomatul britanic.

"Am avut niste comportamente foarte urate din partea Rusiei de ceva vreme deja, iar acum am avut aceasta teribila atrocitate - doborarea avionului. Trebuie sa schimbam analiza de costuri/beneficii pentru Putin, pentru poporul rus, pentru guvernul pe care l-au ales acolo", a sustinut Westmacott.