Un grup de 15 manifestanti, condus de Cezar Avramuta, supranumit de presa "Stegarul Dac", a iesit marti seara pe strazile Bucurestiului, scandand sloganuri impotriva presedintelui Traian Basescu, la doi ani de la referendumul esuat de demitere a sefului statului. In acel moment, la Craiova, mii de delegati PSD din toata tara se reuneau in Consiliul National al partidului, in care presedintele formatiunii, Victor Ponta, urma sa-si anunte oficial candidatura pentru Cotroceni. Manifestari au avut loc in Bucuresti, marti, si pentru celebrarea Zilei Imnului National.

Stegarul dac si grupul de protestatariFoto: Hotnews

"Jos Basescu" sau "Iesi afara, javra ordinara!" - au scandat cei cativa manifestanti, care mergeau pe trotuar, pe la Cismigiu. Sloganurile si miscarile neobosite, aproape mecanice ale "stegarului" aminteau de protestele impotriva fostului Guvern Boc si fata de presedintele Basescu de la inceputul anului 2012, dar si de mitingurile masive ale USL, televizate in direct de postul controlat de familia lui Dan Voiculescu, Antena 3, pe vremea cand si PNL facea parte din Uniunea cu PSD.

"Jos hotia din tara!", au mai scandat manifestantii, deplasandu-se pe trotuarul de pe Bulevardul Elisabeta, in sensul de mers spre cartierul Cotroceni.

Cezar Avramuta este unul dintre protestatarii "cu vechime" din Piata Universitatii, remarcandu-se prin prezenta constanta la mitingurile din ianuarie 2012 unde flutura steagul Romaniei. Printre cele mai recente proteste la care a luat parte se numara cel din 26 februarie 2013, din fata CSM. In acea zi, judecatorii Cristi Danilet si Alina Ghica au fost revocati din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ca urmare a solicitarilor trimise de catre adunarile generale ale instantelor din tara - o premiera pentru justitia din Romania (Sursa).

In timpul dezbaterilor din sedinta, in fata sediului CSM, un grup de oameni a protestat si a cerut revocarea lui Danilet si a lui Ghica. Liderul protestului ar fi fost Cezar Avramuta, scria Romania Libera.

"Protestatar pur-sange: Cezar Avramuta continua sa fluture tricolorul in Piata Universitatii!", anunta Antena 1 in ianuarie 2013.

In februarie 2013, Cezar Avramuta a fost premiat la Gala Tineretului Liberal pentru apararea valorilor democratice. Prezent la Congresul PNL din 22-23 februarie, Avramuta a declarat pentru B1 TV ca este membru PNL de doi ani. "Eu sunt membru PNL de doi ani legal, adica cu buletin cum ar veni. Dar sunt membru PNL dintotdeauna, iar tot ce face omul e politica. Tot ce facem este politica", a sustinut acesta (Sursa).

"Stegarul Dac, Avramuta, intra in greva foamei la Cotroceni" pentru 30 de zile, scria, in martie, DCNews.ro. Potrivit publicatiei, Cezar Avramuta sustinea ca avea sa faca greva foamei din cauza nelegalitatii pe care Institutiile Statului - CCR, CSM, Parlament, Servicii Secrete, Parchete - le comit contra poporului roman.

El ar fi alcatuit si o lista cu motivele care l-au adus la greva foamei:

- refuzul lui "Traian cel Mincinos" de a pleca de la Cotroceni dupa referendumul din vara

- parlamentul impotent care nu poate opri abuzurile si ilegalitatile

- mizeria morala din CSM si CCR si Parchete

- pozitia Grupului de Dialog Social, in special a "inteligentilor" Liiceanu, Plesu si Patapievici, "autorii morali ai jefuirii Romaniei de catre mafia portocalie" (Sursa)

Citeste si:

Ce s-a ales de simbolurile protestelor din ianuarie 2012: Alexandru Gheorghe - locotenentul trecut in rezerva este consilier al unui senator anti-american, Cezar Avramuta - stegarul dac cu carnet PNL, Cristiana Anghel - de la greva foamei la postul de parlamentar dezamagit