Joi, 31 iulie, de la 20:00, Imbold, Galeria prezinta expozitia 'The Iron Sin' semnata de patru tineri sculptori in metal: Misha Diaconu, Elena Ilash, Florin Marin si Radut Irinel. Vernisajul va fi sarbatorit de un concert special semnat Maria Balabas (voce, claviaturi) si Mihai Balabas (vioara/ chitara/ efecte), informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Imbold Galeria: The Iron SinFoto: Afis expozitie

Misha Diaconu expune seria „The Sin” in care a adus tentatia ca personaj principal, acea tentatie care te poarta spre pacat. Buzele reprezinta forma pe care a gasit-o ca fiind foarte sugestiva pentru tema aleasa. „Carnoase, glamour, apetisante, buzele sunt, de fapt, un simbol al acelor lucruri care ne tenteaza si ne indreapta catre pacat.” spune Misha Diaconu.

Elena Ilash spune ca atunci „cand incepi sa prelucrezi o bucata de fier, la cald, el devine cameleonic sub foc. Intai negru, apoi albastru, pe urma parca innobilandu-se vrea sa fie galben-auriu, apoi alb curat, iar cand nu mai e sub binecuvantarea focului, se stinge in rosuri, infasurandu-se in scoarta oxidului ca intr-o coaja de ou din care vrea ulterior sa se elibereze, sa se releveze.” Ea a creat prin fier povesti, cu personaje de legenda misterioase si fara a avea un sens deplin.

Radut Irinel expune la Imbold, Galeria lucrarea „Fomor”, o reprezentare artistica in metal a unei creaturi mistice provenita din mitologia celtica despre care se spune ca ar fi populat tinuturile Irlandei fiind asemanati cu titanii din perioada Greciei antice. „Prin lucrarea de fata se vrea a fi recunoscuta transcendenta spirituala dintre om si animal inspirata din lucrarea scrisa a lui Omraam Aivanhov si anume „Alchimia” sau „cautarea perfectiunii” mai exact capitolul „Mostenirea regnului animal”.

Florin Marin spune „Despre colectia rochiilor de metal ca e un must do. Seria de rochii interpretate din metal a inceput cu un experiment reusit de transpunere antitetica. Un obiect vestimentar feminin aparent fragil a devenit obiect de sculptura.” Rochiile sculptate sunt puternice, dar si rigide, ascutit si detaliate. Florin a imbracat toate aceste forme in simboluri, le-a traforat pentru a obtine delicate dantelarii in metal.