​Sustinator liderului socialist Hugo Chavez au gasit o alta modalitate de a-i tine memoria vie: un font care seamana cu scrisul de mana al acestuia. Fontul distinctiv ChavezPro a fost lansat de un grup de tineri antiimperialisti si coincide cu comemorarea a 60 de ani de la nasterea liderului socialist.

Scrisul lui Chavez a devenit celebru in Venezuela deoarece acesta obisnuia sa petreaca ore intregi pe postul national semnand oferte, trasand viitoarele politici si dezvoltand idei, scrie The Guardian.

Semnatura sa, in rosu socialist, decoreaza tricouri, sepci de baseball si zidurile cladirilor din intreaga tara.

Noul font poate fi descarcat gratuit de pe internet.

Pentru digitalizarea scrisului de mana al lui Hugo Chavez, grupul Creative Trench a folosit scrisorile acestuia din vremea in care a fost in inchisoare. Reactiile fanilor nu au intarziat sa apara, acestia postand pe Twitter mesaje precum "Cel mai bun cadou" sau "Tipografia gigantului".

Adversarii guvernamentali nu sunt incantati de gestul de idolatrizare al fanilor lui Chavez si nici de omniprezenta sa in viata publica pe care o considera o acoperire a esecurilor succesorului sau Nicolas Maduro, care a fost ales dupa ce Chavez a murit de cancer anul trecut.

Imagini cu ochii, fata si pumnul inclestat al lui Chavez sunt prezentate si reproduse in intreaga Venezuela, iar inregistrarile vocii sale rasuna la mitingurile guvernamentale.

Focurile de artificii de la mizeul noptii au marcat inceputul comemorarii lui Chavez si au fost conduse de Maduro.