Pentagonul a afirmat vineri ca este iminenta transferarea catre rebelii pro-rusi, de catre Rusia, a unor sisteme de lansatoare de rachete multiple de mare calibru, aceste arme fiind suficient de aproape de granita pentru a putea fi livrate "potential azi", scrie Reuters.

"Avem informatii ca rusii intentioneaza sa furnizeze sisteme de lansatoare de rachete multiple de calibru mai mare si mai sofisticate in viitorul foarte apropiat", a declarat colonelul Steve Warren, un purtator de cuvant al Pentagonului, adaugand ca aceste arme au un calibru mai mare de 200 mm.

Warren a precizat ca armele au fost vazute in apropiere de granita si ca Pentagonul apreciaza ca transferul este iminent, posibil vineri".

"Credem ca sunt capabili sa transfere acest echipament la orice moment", a adaugat el.

UPDATE: Peste 15.000 de trupe ruse sunt amplasate la granita cu Ucraina - ambasadorul SUA la NATO

Rusia a amplasat acum aproximativ 15.000 de trupe de-a lungul frontierei cu Ucraina, a declarat vineri ambasadorul american la NATO, oferind o cifra mai mare decat cea mentionata anterior de Pentagon, scrie Reuters.

Ambasadorul SUA la NATO, Douglas Lute, a prezentat aceasta estimare in cursul unei reuniuni de securitate in Colorado, afirmand ca sunt "acum din nou peste 15.000 de trupe ruse dislocate de-a lungul granitei cu Ucraina".