Premierul Victor Ponta a negat din nou, joi, ca ar avea vreo legatura cu dosarul de trafic de influenta in care este acuzat baronul PSD Adrian Duicu, precizand ca nu are nico "calitate procesuala" in acest caz, nefiind citat nici macar ca martor.

"In continuare ma abtin in a comenta foarte mult, e un dosar pe rol, eu nu am nicio calitate procesuala, nici macar ca martor. Sunt doar vinovatul de serviciu", a spus Ponta, invitat la Adevarul Live.

"Si eu pot sa spun acum ca sunt cu Obama la masa si va pun presedinte la Federal Reserve", a continuat primul ministru, precizand ca, daca va fi chemat vreodata la DNA, este pregatit sa mearga.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu este urmarit penal de DNA intr-un dosar in care e acuzat pentru sapte infractiuni, printre care trafic de influenta, cumparare de influenta si instigare la dare de mita. Potrivit referatului DNA, Duicu ar fi comis trafic de influenta inclusiv in sediul Guvernului, in biroul premierului.

Procurorii sustin ca Adrian Duicu i-a promis apropiatului sau Stefan Ponea ca isi va folosi influenta asupra mai multor functionari publici (membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea MAI, seful IGPR) ca sa il mentina temporar pe acesta in functia de sef al IPJ Mehedinti iar la o data ulterioara sa il numeasca intr-o functie de conducere la Inspectoratul General al Politiei Romane, si anume, director adjunct al Directiei de Ordine Publica, precum si sa o numeasca pe sotia lui Ponea intr-o functie de conducere la DNA.