Identificarea victimelor din accidentul petrecut marti in provincia Alicante din Spania ar putea dura aproximativ o saptamana, au anuntat autoritatile locale. Repatrierea cadavrelor nu se poate face mai devreme de doua saptamani, potrivit subprefectului din Alicante, Alberto Martinez, citat de presa spaniola.

Cauzele accidentului de la Alicante nu sunt clare deocamdata. Surse din randul anchetatorilor citate de presa spaniola spun ca impactul s-a produs dupa ce una din rotile camionului ar fi explodat si soferul a pierdut controlul volanului. Asa ar fi intrat pe contrasens unde a izbit frontal microbuzul romanilor. Este ipoteza pe care o iau in calcul anchetatorii pentru a finaliza ancheta. Un rol important il au si marturiile soferilor care au vazut cum s-a produs tragedia.

Intre timp, rudele victimelor au primit miercuri, la morga din Alicante, asistenta psihologica din partea voluntarilor de la Crucea Rosie spaniola. Lor li s-au luat probe AND pentru identificarea victimelor. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, si ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, prezenti in Spania, au transmis condoleante din partea Guvernului. 8 cetateni romani au decedat marti intr-un accident rutier provocat de un camion care a intrat pe contrasens si a lovit microbuzul in care se aflau romanii.

Se indreptau spre Aeroportul din Valencia de unde urmau sa ia zborul Wizzair din data de 22 iulie 2014, de la ora 21.40, cu destinatia Romania. In urma impactului s-a declansat un incendiu, iar ambele vehicule au iesit de pe carosabil. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat ca opt romani au murit in accident, precizand ca este posibil sa existe si o a noua victima.