​Grupul coreean LG experimenteaza de ceva timp cu ecrane super-flexibile, iar acum a prezentat si un filmulet cu un prototip de televizor special care poate fi rulat precum un poster, ajungand ca un tub cu raza de 3 cm. LG spune ca domeniul e viabil si ca pot fi reduse costurile suficient de mult.

Ecranul flexibil LGFoto: Captura YouTube

Divizia LG Display a venit cu un nou concept de ecran OLED pliabil, de data aceasta fiind vorba de o varianta de 18 inchi si rezolutie de 1,200 x 810 pixeli. Partea speciala tine de faptul ca ecranul este super-flexibil, putand fi rulat precum un poster sau un ziar, ajungand sub forma unui tub cu raza de 3 cm. Rularea se poate face chiar si cu ecranul pornit, asa cum se vede in filmuletul pus de companie.

Ecranul OLD poate fi curbat si manevrat atat de mult datorita unei pelicule ce contine o substanta moleculara speciala. Compania spune ca tehnologia avanseaza, iar in 2017 poate lansa un televizor flexibil de 60 inchi. Compania a prezentat si un prototip de ecran transparent, tot de 18 inch si cele doua tehnologii pot fi combinate intr-un produs final cel mai repede in trei ani.

LG face cercetari in domeniul ecranelor flexibile de cativa ani, dar segmentul este studiat si de alte companii, precum Samsung sau Apple. Miza este importanta fiindca ecranele pliabile deschid noi aplicatii care pana acum pareau SF.

Diverse dispozitive cu ecrane speciale pot fi "impachetate" si, in functie de spatiul disponibil pot fi folosite precum tablete, televizoare sau telefoane. In plus, ecrane complet transparente pot fi folosite in magazine ultra-moderne pentru a "imbraca" produsele intr-un mod foarte atragator.

Totusi, multe grupuri tehnologice mari nu cred ca merita investit in domeniu.