Romania TV anunta, intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul sau, ca Dan Diaconescu realizeaza o emisiune pentru postul de televiziune amintit si ca institutia media intentioneaza sa respecte "cu strictete" legea audiovizualului si reglementarile impuse de legislatia in vigoare.

In comunicatul de presa se precizeaza ca emisiunea lui Dan Diaconescu se numeste OTV live si a inceput sa fie produsa din data de 15.07.2014.

"Romania TV va respecta cu strictete legea audiovizualului si reglementarile impuse de legislatia in vigoare. Eventualele abateri din emisiunea lui Dan Diaconescu pe care CNA le va sesiza vor fi preluate de reprezentantul Romania TV de la CNA si vor fi rezolvate conform legii", arata miercuri Romania TV, in propriul comunicat.

Marti, Dan Diaconescu spunese, intr-un interviu publicat de Paginademedia.ro ca in cazul revenirii sale in spatiu public in ipostaza de realizator TV, "nu este vorba de o emisiune la Romania TV", ci de faptul ca aceasta televiziune de stiri preia canalul OTV pe care l-a inregistrat in Italia dupa ce a ramas fara licenta in Romania. Pe ecran vor fi si sigla Romania TV, si cea a OTV, a spus el in interviul respectiv.

  • Miercuri dimineata, presedintele CNA Laura Georgescu declarase pentru HotNews.ro ca la postul Romania TV "este incalcata legea" prin retransmisia emisiunii realizate de Dan Diaconescu la OTV-ul italian, retransmisie care a inceput marti seara. "Radiodifuzorul Romania TV neavand trecuta retransmisia de programe in structura sa de programe, este incalcata legea", a spus Georgescu, precizand ca la Romania TV a fost trimis un control, iar situatia va fi discutata in sedinta din 22 iulie. Declaratiile Laurei Georgescu - aici

HotNews.ro a relatat ca Dan Diaconescu a reaparut, marti seara, pe micul ecran in calitate de realizator TV, emisiunea sa de la OTV fiind preluata de postul Romania TV, care anuntase inca de luni ca va transmite "Dan Diaconescu in Direct".

Intai in jurul orei 20.00, apoi de la 23.12, Romania TV a inceput sa retransmita programul OTV: pe ecran, marti seara, apare in coltul din dreapta sus sigla postului controlat de Sebastian Ghita, dar, intermitent, si sigla OTV in coltul din stanga jos, lucru ce presupune ca Romania TV retransmite canalul operat de Dan Diaconescu in Italia.

Retransmiterea programului unui alt post presupune ca Romania TV isi modifica structura de programe, lucru pentru care e nevoie de acordul CNA. Pana marti la pranz, la CNA nici macar nu venise vreo cerere in acest sens din partea Romania TV. In cazul in care se confirma ca Romania TV isi modifica structura de programe fara acordul CNA, este incalcata legea audiovizualului - vezi detalii aici.

Presedintele CNA, Laura Georgescu, a declarat marti pentru HotNews.ro ca, pana la pranz, Romania TV nu transmisese nicio instiintare sau cerere la forul audiovizual.