Referat DNA: Petre Toba s-a prezentat la Guvern, la solicitarea premierului, sa discute cu Duicu

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 29 iunie 2014, 1:39 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA arata, intr-un referat in cazul Duicu, ca seful Politiei Romane, Petre Toba, s-a prezentat la Guvern, la solicitarea premierului Victor Ponta, pentru a discuta cu fostul sef al CJ Mehedinti, DNA invocand ca proba declaratia lui Toba, fara a reda insa afirmatiile acestuia, relateaza Mediafax.

Procurorii DNA spun, in referatul din 27 iunie pentru prelungirea arestarii lui Adrian Duicu, fostul sef al CJ Mehedinti, ca Petre Toba, s-a prezentat la Guvern, pe 13 iunie 2013, la solicitarea premierului Victor Ponta, pentru a discuta cu Duicu.

Procurorii DNA precizeaza ca "mai multe persoane au fost audiate in calitate de martor si au fost solicitate inscrisuri de la mai multe institutii, mijloacele de proba astfel administrate confirmand situatia de fapt".

In acest sens, ei mentioneaza, printre altele, "declaratia martorului Toba Petre, inspectorul general al Politiei Romane, din care rezulta faptul ca s-a intalnit cu inculpatul Duicu Ioan-Adrian in sediul Guvernului, prilej cu care acesta din urma a facut 'aprecieri pozitive' la adresa inculpatului Ponea Constantin Stefan (fostul sef al Politiei Mehedinti, n.r.)".

Potrivit referatului DNA citat, la data de 20 martie 2013 fostul sef al Consiliului Judetean (CJ) Mejedinti i-a cerut lui Doru Dumitrescu, la acea data adjunct al secretarului de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sef al Departamentului de Ordine Publica in cadrul aceluiasi minister, sa discute cu Petre Toba in sensul de a obtine promovarea lui Stefan Ponea, seful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Mehedinti la data faptelor, intr-o functie de conducere in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Cei doi au purtat o alta discutie pe aceeasi tema si pe 3 aprilie 2013, stabilind sa se intalneasca si sa discute in ziua urmatoare, discutie la care urma sa participe si Ponea.

La data de 11 iunie 2013, Duicu ii comunica lui Dumitrescu ca, pe data de 13 iunie 2013, intentioneaza sa mearga la premier: "Ma duc la premier dimineata si o sa-l pun si pe premier sa sune, ca eu vreau sa-l stabilizez pe acesta bine acia", se arata in referat.

La data de 13 iunie 2013, Duicu s-a deplasat la Bucuresti, fara a fi insotit insa de seful de atunci al IPJ Mehedinti, spun procurorii.

"Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Stefan, transmitandu-i ca la premier se afla ministrul afacerilor interne. Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Stefan un SMS, transmitandu-i ca prim-ministrul l-a chemat pe Toba Petre la Guvern. La solicitarea prim-ministrului, numitul Toba Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu numitul Duicu Ioan-Adrian, care i-a solicitat mentinerea temporara a numitului Ponea Constantin Stefan in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord", se arata in referatul procurorilor.

Acestia mai spun ca, in aceste imprejurari, fostul sef al CJ Mehedinti, folosindu-se de autoritatea conferita de pozitia sa in cadrul Partidului Social Democrat, a obtinut folosul pe care i-l promisese fostului sef al politiei judetene.

"Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Stefan, comunicandu-i rezultatul intalnirii avute cu Toba Petre: 'tie ti-a rezervat director adjunct la Ordine Publica si-l tine pana te hotarasti tu sa pleci de-acolo si i-am spus: nu pleaca acum de aicea... stia subiectul de ea, ca vrea sa vina la Parchetul General, ca la DNA a avut o problema si n-a pus-o acolo... deci e absolut ok, o sa urmeze treaba aia cat de curand; cealalta zic; ceea ce te intereseaza cel mai mult'", se mai spune in referat.

Procurorii noteaza ca, in acest fel, Duicu i-a transmis lui Ponea ca, in viitor, acesta va obtine si folosul vizat pentru sotia acestuia, Elisabeta Ponea, respectiv ocuparea unei functii de conducere in cadrul unei structuri de parchet din Bucuresti.

Cu privire la aceeasi intalnire, Duicu i-a transmis si lui Doru Dumitrescu: "l-a chemat acolo seful al mare, l-a chemat acolo la Guvern; si a venit acolo; ok", se mai spune in referat.

Referat DNA: Discutii privind numirea Elisabetei Ponea in conducerea DNA/PICCJ; propunerea a fost transmisa CSM

    
Discutii intre Adrian Duicu, fost presedinte al CJ Mehedinti, si Adrian Badescu, consilier in cadrul Cancelariei Prim-ministrului si presedinte al TSD Mehedinti, in legatura cu numirea Elisabetei Ponea intr-o functie de conducere la PICCJ sau DNA, dar si faptul ca propunerea in cazul procuroarei a fost inaintata CSM de catre ministrul Justitiei apar in referatul procurorilor anticoruptie prin care acestia cereau prelungirea masurii arestarii preventive in cazul fostului sef al CJ Mehedinti, scrie si Agerpres.

In ceea ce priveste folosul pretins de catre Stefan Ponea pentru sotia sa, Elisabeta Ponea, respectiv numirea intr-o functie de conducere in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) sau in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), procurorii sustin ca din mijloacele de proba administrate pe parcursul urmaririi penale au reiesit urmatoarele aspecte relevante:

"In 8 iulie 2013, Adrian Duicu l-a contactat telefonic pe Adrian Badescu, consilier in cadrul Cancelariei Prim-ministrului si presedinte al TSD Mehedinti, caruia i-a spus sa-i transmita lui Vlad Stoica, sef al Cancelariei Prim-ministrului, ca acesta din urma sa-i duca premierului CV-ul numitei Elisabeta Ponea", se spune in referatul DNA.

Potrivit documentului, in cadrul discutiei, Adrian Duicu a convenit cu Adrian Badescu ca acesta sa-i spuna sefului Cancelariei premierului ca primii doi s-ar fi intalnit si ca nu au discutat aceste aspecte "sensibile" la telefon.

"(...)

Adrian Duicu: Deci am vorbit de toate comunele, numai de treaba mea nu l-am intrebat de ce nu am fost. Am fost cu el la masa, m-a luat cu el cu masina. (...) N-o sa-i spun lu' Vlad prin telefon eu.

Adi Badescu: Asa?

Adrian Duicu: Sa-i duca CV-ul lu'... m-a intrebat de CV-ul lu' ...

Adi Badescu : Vlad?

Adrian Duicu: Lu' madam Ponea. Da.

Adi Badescu: A! Lu' ... asa? Am inteles.

Adrian Duicu: Lu' doamna... doamna lu' sefu' ... a lu' Ponea.

Adi Badescu: Aha. Am inteles.

Adrian Duicu: Stii?

Adi Badescu: Bine. Bine.

Adrian Duicu: Spune-i lu' Vlad tu ca eu nu pot sa-i spun. Ii spun ca o sa-i spui tu ceva ca eu... Ca ti-am spus tie, ca m-am intalnit cu tine si ti-am spus, nu la telefon.

Adi Badescu: Da. Da. Am inteles.

Adrian Duicu: Sa duca CV-ul pentru... pentru procuroru', pentru Ponea.

Adi Badescu: Aha. Am inteles.

Adrian Duicu: Lu' doamna Ponea.

Adi Badescu: Ihi.

Adrian Duicu: Neaparat ii spui lu' Vlad! Da?

Adi Badescu: Da.

Adrian Duicu: M-a intrebat de el unde e."

Procurorii mai arata ca, ulterior, in aceeasi zi, Adrian Duicu l-a contactat pe Vlad Stoica, pentru a se asigura ca Adrian Badescu i-a transmis "mesajul".

In 11 iulie 2013, Adrian Duicu a mai purtat o discutie telefonica pe aceeasi tema cu Adrian Badescu:

(...)

Adi Badescu: Si cu ala, nu stiu. Ii mai aduc aminte si azi sa-i dea lu' al mare.

Adrian Duicu: Cu?

Adi Badescu: CV-ul, ii mai aduc aminte si azi sa i-l dea lu' al mare.

Adrian Duicu: Da. Da. Da. (...)

De asemenea, s-a retinut de DNA ca, in 2 septembrie 2013, Adrian Duicu i-a transmis lui Stefan Ponea un mesaj SMS cu urmatorul continut: "Zilele.astea.o.sa.fie.contactata.sotia.ta"

"La data de 4 septembrie 2013 Ministerul Justitiei a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea ca numita Elisabeta Ponea sa fie numita in functia de procuror sef al Sectiei Judiciare a Directiei Nationale Anticoruptie", se mai spune in document.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























9169 vizualizari

  • +41 (41 voturi)    
    Eu cred ca... (Duminică, 29 iunie 2014, 2:49)

    Ion B [utilizator]

    usor, usor funia se strange de gatul lui pinochio.
    De unul singur, base nu ar fi putut face mare lucru, dar ce mai conteaza? Sa-l vad si pe motanul felix la cusca lui, si chiar ca am sa o fac lata cum n'am mai facut-o de ani buni.
    PS
    Mare, mare noroc avem cu UE si cu veghea lor peste justitie.
    • +5 (5 voturi)    
      La puscarie Ponta, la puscarie!!! (Duminică, 29 iunie 2014, 12:48)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Ion B

      Duicu puscariasul merge la premier sa puna o pila familiei Ponea. Ponta il cheama pe Toba, seful Politiei. Duicu ii spune ce vrea, Toba ia pozitia de drepti...Ponea va fi promovat! Merita...Duicu il suna pe Ponea ca totul e aranjat, va fi promovat iar doamna Ponea, cea care i-a luat dosarul Bercea lui Iacobescu va fi numita la DNA, ca merita si ea... Cazanciuc trimite CV-ul doamnei Ponea la CSM, apoi il retrage brusc, afland probabil ca sunt urmariti.
      Trafic de influenta la drumul mare...Veriga slaba, Ponta, va trebui sa sopteasca la DNA de ce l-a chemat pe Toba si prin cine a ajuns CV-ul madamei Ponea la Cazanciuc...Nu va fi candidat la prezidentiale, doar candidat la Rahova...
  • +15 (15 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 29 iunie 2014, 3:06)

    [anonim]

  • +30 (30 voturi)    
    Ihi (Duminică, 29 iunie 2014, 4:28)

    tofu [utilizator]

    Cred ca atat zice si Ponta la telefon, sa nu se deconspire mai multe.
    Tara lui 'ihi, sa traiti, bai vezi ce faci, am inteles'...
    Smenuri, coruptie generalizata.
    • -9 (11 voturi)    
      huh (Duminică, 29 iunie 2014, 11:03)

      Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui tofu

      Cum corupție generalizată? N-a fost reformat statul?
      • +4 (4 voturi)    
        Tocmai (Duminică, 29 iunie 2014, 12:58)

        Jar [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

        ca statul a fost reformat iti intra simpatiile in puscarie,chiar si un frate de presedinte.
        Ce-ai,esti costipat?
    • +9 (11 voturi)    
      DREPTATE, (Duminică, 29 iunie 2014, 11:46)

      romania_curata [utilizator] i-a raspuns lui tofu

      DREPTATE pana la capat.
      E singura solutie ca aceasta coruptie generalizata sa scada la un nivel rezonabil, precum cel din UE si SUA
      Draga SRI, FBI, CIA, INTERPOL si toate celelalte servicii competente in lupta anticoruptie...nu slabiti lupta impotriva coruptilor!!!
  • +27 (27 voturi)    
    Ponta unde spuneai ca ai pus demisia ta ??? (Duminică, 29 iunie 2014, 4:34)

    andreesanu [utilizator]

    Ponta ce spuneai de demisia aia legata de onoare ???
    Cumstam cu traficul de influienta ???
    Te pomenesti ca Base te-a pus sa=l suni pe Toba sa vie la ordine !!!
    • +14 (14 voturi)    
      n-o pune Motocicleanu la dezbatere in parlament??? (Duminică, 29 iunie 2014, 11:09)

      IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui andreesanu

      si s-o trimita la Bruxelles!
  • +28 (28 voturi)    
    Declaratie (Duminică, 29 iunie 2014, 6:44)

    Dana Bob [utilizator]

    Urmeaza declaratia parlamentului de demisie a lui Ponta?
    Asa ar fi logic mai ales ca traficul de influienta e mai aproape de " personaj" decat in cazul presedintelui!
    • +2 (2 voturi)    
      Onoare si onorabil (Duminică, 29 iunie 2014, 17:17)

      Caligula [utilizator] i-a raspuns lui Dana Bob

      Da, declaratia parlamentului in privinta demisiei de onoare a presedintelui nu valoreaza doi bani atata timp cat nu procedeaza la fel si cu Ponta - pentru o suspiciune mult mai grava. Onoarea parlamentului o cere, altfel rade lumea de ei - asa cum au facut-o la extern. Numai un parlament dezonorabil poate cere onoare in mod selectiv.
  • +29 (29 voturi)    
    ipocrizia nu are limita (Duminică, 29 iunie 2014, 7:03)

    cata_lin [utilizator]

    Ca sa vezi presedintele pana acum nu a avut nicio treaba cu fratele sau care a fost implicat in traficul de influenta si intaiul plagiator al tari i-a cerut demisia, In cazul de fata se pare ca premierul se ocupa si de intermedieri.Pe aceeasi logica ca si cand ii cere demisisa lui Basescu isi cere si lui demisia? Cel putin pana acum Ponta pare sa fie chiar implicat.
  • -16 (22 voturi)    
    Basescu+Ponta=Love (Duminică, 29 iunie 2014, 7:43)

    cato [utilizator]

    Ce frumos ar fi ca Basescu si Ponta sa se tina de mana la racoare.
    • +6 (6 voturi)    
      Te referila.. (Duminică, 29 iunie 2014, 11:26)

      2vest [utilizator] i-a raspuns lui cato

      Mirciulica! Desigur!
  • +19 (21 voturi)    
    Sa fie chemat Ponta (Duminică, 29 iunie 2014, 7:49)

    xrogo [utilizator]

    ca martor,daca este asa,si sa vedem daca a facut trafic de influenta.
    • +8 (8 voturi)    
      si cu lista de apeluri telefonice, conform STS. (Duminică, 29 iunie 2014, 11:18)

      IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      .
    • +11 (11 voturi)    
      sa fie chemat Ponta! (Duminică, 29 iunie 2014, 11:50)

      cinic [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      dar ca inculpat!!!
      A declarat Toba, a declarat si Vlad Stoica [pe surse].
      PS.
      Cazanciuc demisia! A mintit cum ca nu a propus-o pe madam Ponea la DNA!
  • +26 (26 voturi)    
    E,ce mai (Duminică, 29 iunie 2014, 8:13)

    yvon [utilizator]

    zici domnu Ponta?Asai ca is basisti procurorii DNA.Si domnu Toba e basist ca a dat pe goarna tot,DEMISIAAAA!
  • +19 (19 voturi)    
    rock (Duminică, 29 iunie 2014, 8:21)

    TLiviu [utilizator]

    Ponea cea care a preluat cazul BB de la Iacobescu?e rasplatita?
  • +19 (19 voturi)    
    Concluzia? (Duminică, 29 iunie 2014, 9:05)

    Spiky [utilizator]

    Coruptia si traficul de influenta domneste printre parlamentari in general si printre cei ai P$D in special. P$D=PCR=Pile, Cunostinte, Relatii!!!
  • +30 (30 voturi)    
    adica? (Duminică, 29 iunie 2014, 9:11)

    gigel de luxembourg [utilizator]

    arestam pe Ponta sau nu? hai, ca nu fratele lui Ponta a facut ceva aici ci el insusi.
    • +9 (9 voturi)    
      NU SE POATE SA-L ARESTEZE PE D-l PONTA! (Duminică, 29 iunie 2014, 11:09)

      ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

      Caci, va rog, judecati stimati cititori: ii poate lasa justitia romana pe baroni fara bufon?!...
  • +8 (8 voturi)    
    Se umple bocceaua " doctorului " ! (Duminică, 29 iunie 2014, 9:35)

    Plagarus [utilizator]

    Pe termen scurt, începerea urmăririi penale pentru Ponta, doar în cazul unui absolut elementar de constatat plagiat, dar întărit de cel puţin trei autorităţi în domeniu ce nu pot fi contestate, va duce la necesitatea demiterii premierului de către preşedinte, altul decat Viorel Mitomanul (constituţional).
    De guvernat habar nu are dar .... Ponta spune că ascensiunea Simonei Halep i se datorează: ”Pe vremea guvernului Boc, nu era în primele 100 de jucătoare! Acum, e locul 3 mondial! După ce scap și de Băsescu, promit că va fi numărul 1 mondial”;
  • +15 (15 voturi)    
    Motocicleanu doarme? (Duminică, 29 iunie 2014, 11:11)

    IancuJianu [utilizator]

    Nu pune si fapta lui Ponta la dezbatere in parlament pentru demisie? Apoi s-o trimita la toate "curtile " europene, sa fie si Pinochio renumit.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by