Antonescu, aplaudat contra cost la lansarea candidatilor de la Cluj. La evenimentul organizat in Ardeal, sala a fost umpluta nu cu tineret liberal, ci cu studenti adusi din campus pe 15 lei. Un timisorean demasca manevrele liberalilor din Cluj, care au adus oameni platiti la mitingul electoral de lansare a candidatilor PNL la europarlamentare. "Am fost luati din camine si platiti cu 15 lei ca sa mergem sa scandam pentru Crin", povesteste timisoreanul. Pentru a nu-i crea probleme in facultate, vom pastra anonimatul tanarului care ne-a pus la dispozitie toate informatiile. El si alti 25 de colegi de facultate de la "Babes Bolyai" au ingrosat randurile aplaudacilor lui Crin Antonescu la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj - Napoca, pe 12 aprilie. Pentru 15 lei, cat a primit fiecare, studentii au fost pusi sa ii scandeze numele, sa ii aplaude fiecare aparitie pe scena, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

UDMR pregateste legea privind autonomia Tinutului Secuiesc. Un deputat PSD riposteaza: Sa scoatem UDMR in afara legii. Deputatul UDMR Marton Arpad, membru in Comisia juridica, a recunoscut ca liderii politici maghiari lucreaza la un proiect de lege care stipuleaza autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc. Deputatul PSD Bogdan Diaconu le transmite liderilor maghiari ca va cere scoaterea in ilegalitate a UDMR. Surse parlamentare ne-au declarat ca in laboratorul politic al UDMR se coace un proiect de lege privind autonomia Tinutului Secuiesc. Marton Arpad, deputat UDMR, admite acest lucru, dar spune ca la noul proiect de lege contribuie si academicieni romani. "Legea privind autonomia teritoriala a Tinutului secuiesc se afla in stadiul de formulare. Avem o comisie de specialisti din diferite domenii, politic, academic, care lucreaza la o formula. Personalitatile care lucreaza la proiect sunt inclusive din comunitatea academica romana. Cand se va ajunge la o forma aproape de consens, proiectul va fi supus dezbaterii publice", a comentat deputatul Marton Arpad, anuntaAdevarul.

Mizele euroalegerilor: Palatul Cotroceni si Comisia Europeana. Romanii isi vor alege reprezentantii in Parlamentul European pe 25 mai, la capatul unei campanii electorale care va incepe astazi. Chiar daca, in mod obisnuit, prezenta la euroalegeri este redusa, miza scrutinului de anul acesta este ridicata. Pe de o parte, alegerile pentru PE vor fi un prim semnal pentru prezidentiale. Pe de alta parte, pentru grupurile parlamentare de la Bruxelles este important cati eurodeputati li se vor alatura, din Romania, in batalia pentru sefia Comisiei Europene. Partidele politice de la Bucuresti demareaza campania electorala pentru Parlamentul European din primele zile. Staff-urile de campanie au pus la punct strategia, iar liderii partidelor isi fac deja calcule cum le-ar putea fi afectat viitorul de alegerile din 25 mai, informeazaRomania Libera.

Victor Ponta: Oprea va asigura permanenta la Guvern in timpul campaniei pentru europarlamentare. Premierul Victor Ponta le-a cerut prefectilor, Politiei si Jandarmeriei sa respecte legea in timpul campaniei electorale pentru alegerile europene si a anuntat ca vicepremierul Gabriel Oprea va asigura permanenta la Guvern in timpul campaniei. "Vreau sa va spun tuturor prefectilor, reprezentantilor Politiei, Jandarmeriei, sa va faceti datoria, sa respectati legea. Dumneavoastra nu tineti cu nimeni in campania electorala, decat cu aplicarea legii, si asigurati conditiile normale intr-o democratie", a spus Victor Ponta, potrivit mediafax.ro. El a aratat ca Guvernul a mai organizat si alte scrutinuri electorale si a apreciat ca totul a fost "impecabil" si asteapta sa se intample acelasi lucru si cu alegerile pentru Parlamentul European. Totodata, Victor Ponta a anuntat ca, in timpul campaniei electorale, vicepremierul Gabriel Oprea va asigura permanenta la Guvern, scrieEVZ.

"Curatenie de primavara" la PNL. Chitoiu, la un pas de excludere. Se anunta o zi grea pentru Delegatia Permanenta a Partidului National Liberal (PNL), a carei reuniune are loc, vineri, la Brasov. Surse din cadrul partidului au dezvaluit, pentru "Adevarul", ca mai multi membri, in frunte cu Daniel Chitoiu, urmeaza a fi exclusi. La intrunirea de la Brasov a liberalilor va fi oficializata si excluderea fostului ministru de Interne, Radu Stroe. Biroul Politic National al PNL a decis aceasta masura in data de 8 aprilie, dupa ce Stroe afirmase ca nu este hotarat daca il va sustine sau nu pe Crin Antonescu la alegerile prezidentiale. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a fost cel care a transat, in acel moment, lucrurile si a supus la vot sanctionarea vicepresedintelui liberal, sustinand ca declaratiile acestuia au afectat imaginea partidului. De altfel, Chitoiu si Stroe sunt cunoscuti ca fosti ministri apropiati ai prim-ministrului Victor Ponta. Cei doi au fost printre putinii care au votat impotriva ruperii USL si care s-au opus iesirii PNL de la guvernare, anuntaAdevarul.