Senatorul PNL Cristian Bodea spune ca vacanta pentru eurocampanie reprezinta o lovitura de stat, deoarece PSD incearca sa "opreasca o institutie fundamentala a statului", iar presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, ar trebui sa isi dea demisia, pentru ca "permite dictatura pontista", relateaza Mediafax.

Senatorul PNL Cristian Bodea a afirmat, joi, intr-o conferinta de presa, ca fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa demisioneze din functia de presedinte al Senatului, deoarece transforma aceasta institutie intr-un instrument prin care premierul Victor Ponta urmareste sa impuna o dictatura.

"De fapt, nu pentru a se implica in campanie vor (PSD - n.r.) inchiderea Senatului trei saptamani, ci au nevoie de liniste din partea opozitiei. PSD doreste, de fapt, ca Ponta sa nu fie bruiat in campanie. Motivul lor nu este campania, ci inchiderea Parlamentului pentru ca opozitia sa nu se poata manifesta. Nu este o vacanta parlamentara, ci o lovitura de stat, pentru ca PSD doreste sa opreasca o institutie fundamentala a statului. (...) Daca noul presedinte al Senatului, domnul Tariceanu, accepta acest teatru ieftin, ar fi bine sa-si dea demisia, pentru ca permite ca Senatul sa devina o unealta a dictaturii pontiste", a spus Bodea.

Acesta a adaugat ca scopul inchiderii Parlamentului pentru trei saptamani este ca in acest interval PSD "sa nu fie deranjat" si sa obtina un scor cat mai mare la europarlamentare, pentru a-l incuraja pe Victor Ponta sa-si asume candidatura la Presedintie, in toamna, si a spus ca acesta a fost un plan gandit de socrul premierului, Ilie Sarbu, desi este "un viol la adresa democratiei".

Pe de alta parte, senatorul Cristian Bodea a afirmat ca saptamana viitoare va bate "la poarta Senatului, la usa lui Tariceanu", pentru ca nu vrea sa intre in vacanta parlamentara.

In aceeasi conferinta de presa, senatorul PNL Bihor Valeriu Boeriu a declarat ca pentru el Calin Popescu Tariceanu este "o mare dezamagire¬, deoarece "zilnic da dovezi de iubire catre PSD".

"Dupa ce au premier, presedinte la Camera Deputatilor si, mai nou, presedinte la Senat, pe Calin Popescu Tariceanu, PSD-istii isi doresc si aiba si presedintele Romaniei, ceea ce nu este o problema in sine. Dar pentru mine Tariceanu este o mare dezamagire, pentru ca in fiecare zi da dovezi de iubire catre PSD, vrea sa arate ca este cel mai mare PSD-ist, mai PSD-ist decat vechii PSD-isti", a spus Valeriu Boeriu.

Senatorii vor lucra saptamana viitoare doua zile in plen, iar apoi vor mai avea sedinta abia dupa alegerile europarlamentare, respectiv in 26 mai, conform deciziei Biroului permanent.

Anuntul a fost facut de liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, care si-a exprimat nemultumirea fata de aceasta decizie.