Numarul localitatilor afectate de inundatii in judetul Teleorman a crescut de la 22, cate se inregistrasera in cursul diminetii de miercuri, la 27 in cursul serii, 175 de case fiind inundate si cinci persoane fiind, in continuare, evacuate din locuintele lor.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Teleorman, 27 de localitati, peste 5.000 de hectare de terenuri si sute de gospodarii sunt in continuare afectate de inundatiile provocate de revarsarea mai multor rauri in zone neindiguite, dar si in zone protejate de aparari de mal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Miercuri seara, numarul oraselor si comunelor afectate de inundatii in Teleorman a ajuns la 27, cinci dintre comune fiind inundate in cursul zilei de miercuri.

Astfel, sunt afectate de inundatii municipiile Alexandria si Rosiorii de Vede, precum si comunele Vedea, Tatarastii de Jos, Necsesti, Ciolanesti, Beuca, Didesti, Balaci, Vartoape, Dobrotesti, Silistea Gumesti, Storobaneasa, Frumoasa, Calinesti, Orbeasca, Tiganesti, Contesti, Saceni, Bragadiru, Smardioasa, Dracea, Cervenia, Stejaru, Trivalea Mosteni, Draganestii de Vede si Salcia.

Conform celui mai recent bilant al ISU Teleorman, in cele 27 de localitati au fost inundate 175 de case, 453 de curti, 656 de anexe gospodaresti si aproape o mie de fantani. Cinci persoane din comuna Tatarastii de Jos sunt in continuare evacuate la rude. De asemenea, peste 700 de animale sunt evacuate la alte gospodarii.