Noul acord de reconciliere semnat miercuri in Gaza de palestinieni ar putea "complica" eforturile continue de a revigora procesul de pace, au avertizat, cu dezamagire, autoritatile de la Washington, conform AFP.

Orice guvern palestinian trebuie sa se angajeze "fara ambiguitate" la principiile de non-violenta si existenta a statului Israel, a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Jennifer Psaki. "Lipsa unui angajament clar fata de aceste principii ar putea complica serios eforturile noastre pentru continuarea negocierilor", a adaugat aceasta.

"Este dificil sa ne inchipuim modul in care Israelul ar putea negocia cu un guvern care nu crede in dreptul de a exista", a completat Psaki, subliniind ca Statele Unite isi exprima "dezamagirea" fata de acest anunt.

n cadrul acordului de reconciliere, Organizatia pentru Eliberarea Palestinei, recunoscuta la nivel international ca unic reprezentant al poporului palestinian, a convenit impreuna cu miscarea islamista Hamas, aflata la putere in Gaza, formarea un guvern de consens national, condus de Mahmoud Abbas si compus din experti independenti, ce va fi constituit in decurs de cinci saptamani.