Deputatul PSD de Barlad Adrian Solomon, cel care l-a amenintat pe Mihai Razvan Ungureanu, atunci cand acesta din urma era premier, ca va avea aceeasi soarta ca politicianul italian Aldo Moro, a declarat miercuri ca este comunist, dar unul luminat.

Adrian SolomonFoto: Camera Deputatilor

"Sunt un pesedist adevarat si nu ma dezic de calitatea mea de membru de partid si nici de structura mea socialista si chiar, de multe ori, comunista. Cine are ceva de comentat sa vina sa-mi contraargumenteze. Da, recunosc ca sunt comunist. Dar un comunist luminat, unul care accepta armonia sociala si nu are in programul sau politic lupta de clasa", a spus Adrian Solomon, citat de cotidianul local Vremea Noua.

Potrivit sursei citate, Adrian Solomon are 37 de ani si este cel mai tanar politician pe care l-a dat Barladul.

Vremea Noteaza ca Adrian Solomon locuiteste intr-un bloc ANL din Barlad si nu are de gand sa renunte la aceasta casa: "Nici nu ma gandesc! Eu lucrez la stat si statul trebuie sa-mi asigure locuinta, ca de aia e stat!".

Deputatul PSD Adrian Solomon, devenit celebru dupa ce a afirmat luni ca premierul Mihai Razvan Ungureanu va avea soarta lui Aldo Moro, primul ministru italian asasinat de organizatia terorista marxist-leninista Brigazile Rosii, nu se afla la primele excese de limbaj in viata politica, dupa cum scria HotNews.ro in 2012.

El este cel care, in 2007, cand era viceprimar al Barladului, enervat de faptul ca un alt prim ministru, Calin Popescu Tariceanu, nu si-a anuntat vizita in localitate, a adus o fanfara pentru a-i canta acestuia marsuri funebre.

"Este un gest total lipsit de eleganta ca tu, prim-ministrul Romaniei, sa nu anunti autoritatile locale atunci cand vizitezi un oras. Asa ceva nu este posibil si nu pot sa cred pana unde poate ajunge Tariceanu cu orgoliile politice", spunea acesta, in 2007.

In 2011, intr-o conferinta de presa, Adrian Solomon, de data aceasta deputat, este nemultumit de acelasi subiect - vizitele neanuntate: "Am discutat cu domnul Dobre care era secretar de stat pe problemele comunitatilor locale si care era prezent la discutiile alea dintre mine si Nutu Zaharia, si mi-a dat dreptate. Nu se face asa ceva, adica sa vii intr-o comunitate si sa nu anunti macar primarul. Iata, si Boc, a venit ca sobolanul prin judet, dar l-a anuntat, la o ora din seara, pe domnul primar si s-a intalnit cu el. (...) Eu daca am ceva de spus lui Boc i-o spun in fata de la tribuna parlamentului, nu trebuie sa-l fugaresc eu prin oras sau prin tara. Oricum, sobolanii cand ii vezi e bine sa-i calci pe cap ca sunt aia de-ti rod avutul de-o viata." - Barlad Online.

Pe de alta parte, Solomon nu ezita, in 2010, sa ceara pedepsirea "exemplara" a unui subprefect care il "amenintase" pe un primar spunandu-i: "Noi doi o sa mai discutam si altfel".

El l-a interpelat pe ministrul de Interne de la acea epoca, Vasile Blaga, pentru a-i reclama comportamentul subprefectului.

"Va rog sa-mi comunicati masurile pe care le-ati luat impotriva acestui reprezentant al Guvernului in teritoriu (...) Daca un prefect sau subprefect care are raporturi de colaborare cu primarii si Consiliile Locale isi aroga dreptul sa ameninte, in public, un reprezentant al poporului in conditiile in care nu are nicio posibilitate de sanctionare legala a acestuia, consideram ca nu e decat un abuz ce trebuie pedepsit exemplar".

Potrivit ziarului online Gandul.info, deputatul PSD Adrian Solomon l-a amenintat luni pe premierul Mihai Razvan Ungureanu, intr-o conferinta de presa, ca va avea aceeasi soarta ca politicianul italian Aldo Moro, ucis in 1978, daca nu va veni la primaria Barladului pentru a se interesa de soarta locuitorilor.